Uuden käyttäjän perehdytys

Täältä löydät ohjeet uuden käyttäjän lisäämiseen ja käyttäjän asetusten määrittämiseen.

Eveliina avatar
Tekijä: Eveliina
Päivitetty yli viikko sitten

Uuden käyttäjän lisääminen sekä asetusten asettaminen on Timman asiakaspalvelun yksi kysytyimpiä kysymyksiä. Keräsimme kaiken tarpeellisen tiedon uuden käyttäjän luomisesta sekä asetuksista. Kertauksena ensiksi pikaohjeet, jonka jälkeen opastamme prosessin tarkemmin vaihe vaiheelta.

Pikaohjeet uudelle käyttäjälle

1. Luo uusi käyttäjä Toimipiste > Käyttäjät -välilehdellä.

2. Lisää työajat Omat tiedot > Työajat -välilehdellä.

3. Lisää käyttäjän palvelut Palvelut > Käyttäjän palvelut -välilehdellä

4. Ota Markkinapaikka (Timma.fi & Timma-sovellus) käyttöön kohdassa Omat tiedot > Tiedot > Markkinapaikka > Näytä käyttäjä Markkinapaikalla.

HUOM! Jos uusi käyttäjä toimii vuokratuolilaisena tai ei käytä liikkeen kassaa, muista lisätä käyttäjän oma Y-tunnus ja sitä vastaava kassa Omat tiedot-sivulla.

Uuden käyttäjän luominen

Uudet käyttäjät luodaan Toimipiste > Käyttäjät -välilehdeltä. Vain pääkäyttäjän tunnuksilla on mahdollista luoda uusia käyttäjiä.

• Käyttäjä lisätään oikean yläkulman + -merkistä.

• Täytä vaadittavat tiedot kenttiin.

• Samalla sähköpostiosoitteella voi luoda vain yhden käyttäjän Timmaan. Jos samalla käyttäjällä on esimerkiksi tilit kahdessa eri toimipisteessä, pitää molemmilla tileillä olla eri sähköposti.

• Kun olet täyttänyt tiedot, klikkaa Tallenna-nappulaa.

Laskutuksen maksutiedot riippuvat salongin ja käyttäjän keskenäisistä sopimuksista, joten valitse oikea laskutustapa sen mukaan. Yleisimmät vaihtoehdot ovat “Nykyisen laskutuksen mukaan”, “Liike maksaa laskun” tai “Käyttäjä maksaa itse laskut”.

Laskutusväli kannattaa asettaa nykyisen mukaan, ellei käyttäjä itse maksa laskua ja halua asettaa tiettyä laskutusväliä.

Käyttäjää lisätessä kalenterin oletusmaksu 20 €/kk on aktivoituna valmiiksi ja käyttäjälle voi valita lisäksi kassan 8 €/kk sekä tekstiviestimuistutukset 5 €/kk. Hintoihin lisätään ALV 24%.

Käyttäjän asetusten valitseminen

Käyttäjän omia tietoja pääsee muokkaamaan Omat tiedot-sivulta.

Käyttäjän tiedot

Täytä kohtaan Käyttäjän tiedot kaikki tarvittavat omat tietosi (nimi, puhelin, sähköposti). Mikäli kentän otsikon vieressä on puhekupla, kertoo se kentän selitteen sekä missä tämä tulee näkymään.

Pakolliset yhteystietokentät näkyvät vain meille Timmalaisille.

Lempinimi, titteli ja kuvaus näkyvät asiakkaille nettiajanvarauksessa sekä Markkinapaikalla Timma.fi.

Lisää oma Y-tunnus ja sitä vastaava kassa, jos olet töissä vuokratuolilla tai et käytä liikkeen kassaa.

Voit tarvittaessa piilottaa profiilisi yrityksen kalenterista, liikkeen nettiajanvarauksesta tai Timman kotisivuilta (mikäli liikkeellä on Timman kotisivut käytössä). Voit halutessasi näyttää myös yhteystietosi asiakkaan kuitilla, muussa tapauksessa kuitilla näkyvät Toimipiste-sivun tiedot.

Markkinapaikka

Uusi käyttäjä näkyy automaattisesti Markkinapaikalla. Jos et halua näkyä Markkinapaikalla (Timma.fi tai Timma-sovellus), voit ottaa itsesi pois näkyvistä klikkaamalla seuraavaa asetusta kohdassa Omat tiedot > Tiedot > Markkinapaikka.

Jos olet näkyvissä Markkinapaikalla ja haluat vastaanottaa etukäteismaksuja markkinapaikalta omalle tilillesi, tulee Omat tiedot > Tiedot -sivulle syöttää Y-tunnus ja tilinumero (IBAN-muoto ja ilman välilyöntejä). Lue lisää tästä.

Lisäasetukset

Valitse haluamasi käyttäjäkohtaiset asetukset kohdassa Omat tiedot > Tiedot > Lisäasetukset.

Aikamagneetit selitettynä

Aikamagneetit rajoittavat näkyvillä olevia aikoja, joita asiakas voi nettiajanvarauksestasi tai Markkinapaikalta varata. Aikamagneettien avulla ajankäyttösi tehostuu ja voit vähentää tyhjiä aukkoja työpäivien aikana.

Valittavana on kolme aikamagneettia:

Aikamagneetti nettivarauksille (kevyt) toimii alle 4 tunnin väleissä, jolloin asiakas voi tehdä varauksia netin kautta ainoastaan työvuorojen tai toisten varausten alkuun/loppuun.

Aikamagneetti nettivarauksille (normaali) on päiville, joissa on jo varauksia, jolloin asiakas voi tehdä varauksia netin kautta ainoastaan työvuorojen tai toisten varausten alkuun/loppuun.

Aikamagneetti nettivarauksille (tiukka) on päiville joissa on jo varauksia, jolloin asiakas voi tehdä varauksia netin kautta ainoastaan toisten varausten alkuun/loppuun.

Työajat

Käyttäjät voivat lisätä työaikoja automaattisesti Omat tiedot > Työajat-välilehdellä tai manuaalisesti kalenterissa.

1. Aloita työaikojen asettaminen määrittelemällä Vakiotyöajat eri viikonpäiville. Aktivoi viikonpäivä auki/kiinni klikkaamalla päivän lyhenteestä (ma-su).

2. Valitse "Luo työajat automaattisesti", jonka jälkeen valitse kuinka pitkälle haluat työvuorojen avautuvan kalenterissa ja nettiajanvarauksessa. Automaattiset työajat toimivat vain, jos työvuorosi on samat joka viikko.

3. Työvuorojen asettaminen -laatikon päivämäärät säätyvät automaattisesti sen mukaisesti, mitä Automaattiset työajat -laatikon kohtaan "Nettivaraus auki" on asetettu. Kun olet laittamassa automaattisia työaikoja päälle, sinun ei siis tarvitse tehdä Työvuorojen asettaminen -laatikossa muuta, kuin klikata Tallenna-nappulaa ja homma on valmis! 🎉 Voit asettaa myös sairauslomia, lomia tai poistaa työaikoja valitulla ajanjaksolla vaihtamalla ajanjakson tyyppiä.

4. Automaattiset työvuorot voi myös asettaa joka toiselle viikolle parittomille tai parillisille viikoille. Tällöin voit vaihtaa tyyppiä "Tallennetaan ajat" kentästä.

Esimerkki

Työskentelet maanantaista torstaihin parillisilla viikoilla ja tiistaista perjantaihin parittomilla viikoilla.

Vaihe 1:

1. Aseta vakiotyöajat parilliselle viikolle ja tallenna.

2. Mene Työvuorojen asettaminen -kohtaan, valitse Tallennetaan ajat > parilliset viikot ja tallenna.

Vaihe 2:

1. Aseta vakiotyöajat parittomalle viikolle ja tallenna.

2. Mene Työvuorojen asettaminen -kohtaan, valitse Tallennetaan ajat > parittomat viikot ja tallenna.

Muista aina tallentaa jokaisen kohdan jälkeen!

Vuokratuolilaiset

Kun lisäät vuokratuolilaista, prosessi etenee samalla tavalla, kuin lisäisit normaalia käyttäjää. Lisäksi vuokratuolilaiselle tulee lisätä Y-tunnus profiilinsa alle sekä sitä vastaava kassa.

Jos salongillasi on Netsin maksupääte ja haluatte lisätä vuokratuolilaiselle monipankkitilin, lue lisää Maksupäätteistä kertovasta artikkelista.

Käyttäjän palveluiden valitseminen

Kun käyttäjän omat tiedot ovat asetettu, on aika valita palvelut.

Mene Palvelut > Käyttäjän palvelut -välilehdelle. Huomioithan, että palvelun on oltava ensin yrityksen hinnastossa eli kohdassa Palvelulista. Ohjeet palvelun lisäämiseen löytyvät täältä.

Valitse palvelut käyttäjälle aktivoimalla halutut palvelut Käytössä-sarakkeessa. Palvelut aktivoituvat automaattisesti myös nettiajanvaraukseen ja Markkinapaikalle.

Valittuasi palvelut, voit tarvittaessa muuttaa palveluiden kestoja tai hintoja, mikäli ne poikkeavat salongin oletushinnasta.

Markkinapaikalla näkyminen

Timman markkinapaikka (Timma.fi & Timma-sovellus) on helpoin tapa markkinoida salonkiasi ja kohdata asiakkaat, jotka etsivät hius- ja kauneushoitoja netissä. Tämä on loistava tilaisuus saada lisää asiakkaita ja sen myötä uusia kanta-asiakkaita.

Markkinapaikka näyttää kaikki ne ajat, mitkä olet kalenteriisi avannut sekä kaikki ne palvelut, joita käyttäjä haluaa tarjota. Voit valita myytkö palveluita täyteen hintaan, vai annatko niistä jonkin alennuksen. Alennuksia voidaan asettaa 1-5 päivälle.

Uudessa komissiomallissa veloitamme 15% palvelun hinnasta ainoastaan silloin, jos kyseessä on uusi asiakas ja hän on löytänyt liikkeesi Timma.fi -sivun kautta. Mikäli uusi asiakas löytää markkinapaikkasivullesi suoralla linkillä Googlesta tai varaa ajan yli kahden viikon päähän, et maksa asiakkaasta komissiota. Et koskaan maksa komissiota myöskään liikkeeseen palaavista asiakkaista. Lue lisää komissiomallista tästä.

Asetukset

Jos käyttäjä halutaan näyttää Markkinapaikalla, tulee tarkistaa kaksi asetusta:

1. Mene kohtaan Toimipiste > Tiedot > Markkinapaikan asetukset.

Tarkista, että asetus “Näytä liikkeesi sivu Markkinapaikalla” on kytketty päälle.

2. Mene Omat tiedot > Tiedot > Markkinapaikka

Tarkista, että asetus “Näytä käyttäjä Markkinapaikalla” on päällä.

Alennukset

Alennuksia voidaan asettaa kohdassa Lisää > Markkinapaikka > Alennukset.

Lue tarkemmat ohjeet viime hetken aikojen ja off-peak -alennusten asettamisesta tästä.

Loistavaa! 🙌🏻 Uuden käyttäjän asetukset on nyt kunnossa!🤩