Kaikki kokoelmat
Timman Markkinapaikka
Kuinka varmistaa näkyvyytesi Markkinapaikalla
Kuinka varmistaa näkyvyytesi Markkinapaikalla

Tässä artikkelissa kerromme kuinka voit varmistaa näkyvyytesi Markkinapaikalla. Lisäksi saat vinkkejä näkyvyyden parantamiseen.

Jessica avatar
Tekijä: Jessica
Päivitetty yli viikko sitten

Timman Markkinapaikalla tarkoitetaan Timma.fi -sivustoa tai Timma-sovellusta, jonka avulla näytät vapaat aikasi automaattisesti tuhansille ihmisille, jotka ovat etsimässä juuri tarjoamaasi palvelua tai uutta suosikkisalonkiaan.

Mikäli haluat näkyä Markkinapaikalla, on tärkeää tarkistaa muutamat asetukset, jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät juuri sinun palvelusi ja salonkisi.


Toimipiste-sivun asetukset

Markkinapaikan asetukset

Markkinapaikan asetus tulee olla päällä, jotta salonkisi on näkyvissä Markkinapaikalla.

Mene kohtaan Toimipiste > Tiedot > Markkinapaikan asetukset ja klikkaa päälle kohta Näytä liikkeesi sivu Markkinapaikalla. Muista painaa Tallenna.

Salongin osoite

Varmista, että olet asettanut osoitteen, postinumeron ja kaupungin kohtaan Toimipiste > Tiedot > Yhteystiedot. Jos osoitetta ei ole asetettu tai se on kirjoitettu väärin, niin salonkisi ei näy karttahaussa.


Omat tiedot -sivun asetukset

Varmista, että Omat tiedot > Tiedot > Markkinapaikka on valittuna asetus Näytä käyttäjä Markkinapaikalla. Tämän lisäksi Toimipiste -sivun asetuksissa Markkinapaikka tulee olla kytkettynä päälle myös.

Markkinapaikan asetus on henkilökohtainen, eli kaikkien käyttäjien ei tarvitse olla näkyvissä Markkinapaikalla, mikäli he eivät niin halua.

💡 Huom! Opiskelijat ja harjoittelijat näkyvät rajoitetusti Markkinapaikalla. Opiskelijaksi tai harjoittelijaksi merkittyä käyttäjää ei voi löytää Markkinapaikan karttahaun kautta, mutta liikkeen oman Markkinapaikkasivun kautta kyllä, mikäli samaa palvelua tekee myös joku toinen käyttäjä, joka ei ole opiskelija.

Asetus löytyy kohdasta Omat tiedot > Tiedot > Lisäasetukset.


Varmista palveluiden näkyvyys

Palvelun nimeäminen

On olemassa kaksi yksinkertaista tapaa etsiä palveluita Markkinapaikalla: pikahaku ja kategoriahaku. Nimeämällä palvelut yksinkertaisilla ja helpoilla nimillä varmistat, että asiakkaasi löytävät etsimänsä palvelun. Nimen tulee täsmätä palvelupuussa oleviin nimiin, jotta salonkisi on löydettävissä Markkinapaikalla niin pikahaussa kuin kategoriahaussa.

Voit tarkistaa tämän kohdasta Palvelut > Palvelulista. Vihreä pallo tarkoittaa sitä, että palvelu on löydettävissä pikahaun ja kategoriahaun kautta.

Jos vihreä pallo puuttuu, tulisi nimeä muokata vastaamaan palvelupuussa olevaa palvelun nimeä. Kirjoitusasulla ja järjestyksellä on siis iso merkitys palveluiden näkyvyydessä. Esimerkiksi Syväkosteuttava kasvohoito ei löydy Markkinapaikkahaun kautta, mutta nimeämällä palvelu avainsanan "kasvohoito" mukaan Kasvohoito syväkosteuttava saat palvelun näkyville pikahakuun ja kategoriahakuun.

Muokkaa palvelun nimeä seuraavasti:

  1. Muokkaa palvelua klikkaamalla kynän kuvaa.

  2. Klikkaa Apua Pikahakuun.

  3. Valitse kategorioista palveluasi parhaiten vastaava vaihtoehto, tässä tapauksessa Ripsienpidennys klassinen. Mikäli sopivaa vaihtoehtoa ei löydy, voit ehdottaa uutta palvelua painamalla Ehdota palvelua. Kehitystiimimme käsittelee palveluehdotukset ja lisäämme aina uusia palveluita sitä mukaa, kun niille on tarpeeksi palveluntarjoajia tai huomaamme kuluttaja-asiakkaiden hakevan tietyillä nimillä.

  4. Palvelu on nyt löydettävissä. Muista painaa Tallenna.

Palvelun hinta

Markkinapaikan tavoitteena on olla läpinäkyvä ja luotettava alusta sitä käyttävälle asiakkaalle. Markkinapaikalla asiakkaat sitoutuvat aina näkemäänsä hintaan. Mikäli palvelun hinta on 0€ tai hinta puuttuu kokonaan, palvelu ei näy Markkinapaikalla ollenkaan.

Palvelun hinta tulee olla näkyvissä sekä palvelulistassa että käyttäjän omissa palveluissa.

Mene kohtaan Palvelut > Palvelulista. Tarkista, että kaikissa palveluissa on jokin oletushinta.

Käyttäjillä voi olla keskenään eri hinnat, jotka poikkeavat salongin oletushinnasta. Tarkista, että kohdassa Palvelut > Käyttäjän palvelut kaikilla palveluilla on hinta.


Tarkista kalenteri ja työajat

Tärkeää on tarkistaa myös oma kalenteri ja työajat. Varmista aina, että työajat on avattu niille päiville, kun haluat asiakkaiden löytävän sinut.

Markkinapaikalla näkyvät automaattisesti kaikki palvelut ja vapaat aikasi, eli sinun ei tarvitse erikseen asettaa aikoja näkyviin Markkinapaikalle.


Luo houkutteleva profiili

Se miltä salonkisi profiili näyttää Timmassa, saattaa vaikuttaa myös asiakkaiden tekemiin varauksiin. Huoliteltu profiili auttaa erottumaan. Erityisen tärkeitä ovat hyvälaatuiset kuvat, hyvät arvostelut sekä yksityiskohtaiset tiedot liikkeen tarjoamista palveluista - nämä liikkeet saavat keskimääräistä enemmän varauksia Timmassa. 💰

Lue aiheesta tarkemmin artikkelistamme Kuinka luoda täydellinen Markkinapaikkaprofiili.

Vastasiko tämä kysymykseesi?