Timma Pay
Timma Payn tunnistautuminen

Tässä artikkelissa näytämme Timma Payn tunnistaumisprosessin.

O
Tekijä: Osmo Maksimainen
Päivitetty yli viikko sitten

Asiakkaan tunnistaminen KYC (know-your-customer) on pakollinen osa Timma Payn käyttöönottoa. Maksunvälittäjän pitää lain ja säädösten mukaan varmistua siitä, kenen kanssa he tekevät liiketoimintaa. Timma Payssa maksunvälittäjänä toimii Adyen ja tunnistusprosessi hoidetaan heidän kauttaan. Voit aloittaa tunnistautumisprosessin kohdasta Lisää > Timma Pay > Aloita käyttöönotto.

Tunnistautumisen vaiheet:

Tunnistautumisprosessin aloittaminen

Varmista, että sinulla on seuraavat dokumentit valmiina ennen kuin aloitat tunnistautumisen:

• Kaupparekisteriote (alle 12kk vanha)

• Tiliote tai kuvakaappaus verkkopankista (alle 12kk vanha)

• Voimassa oleva henkilöllisyystodistus

Dokumenttien lataamisessa voi kestää hetki, joten älä poistu sivulta liian nopeasti.

Timman asiakaspalvelu valvoo prosessia ja on yhteydessä jos jokin dokumentti ei kelpaa. Kun tunnistusprosessi on mennyt läpi, saat automaattisesti viestin, jonka ohjeilla voit aktivoida Timma Payn käyttöön.

Jos tilasit maksupäätteen, saat sen lähettämisestä vielä erillisen vahvistuksen.

Mene kohtaan Lisää > Timma Pay.

Jos et ole aloittanut vielä tunnistautumisprosessia, tee se klikkaamalla kohtaa "Aloita käyttöönotto".

Kun kaikki aiemmat kohdat ja esitiedot on täytetty, avaa tunnistautuminen kohdasta

4. Täytä Adyenin tunnistautuminen.

Yrityksen tiedot

Lähes kaikki tietosi tulevat tunnistukseen esitäytettynä Timmasta. Varmista, että tiedot ovat oikein ja korjaa tarvittaessa. Voit tarvittaessa korjata tiedot suoraan lomakkeeseen kenttää klikkaamalla.

Tunnistusprosessissa jokaiseen osioon tulee ladata vaadittavat dokumentit. Voit avata osiot painamalla laatikkoa osion kuvauksen alta. Jos osio vaatii dokumenttia tai valokuvaa, voit ladata ne suoraan painamalla Lataa tiedosto.

Varmista, että syötetyt tiedot ovat oikein ja paina Seuraava.

Yrityksen virallinen nimi -kentässä pitää yrityksen nimen olla samalla tavalla kirjoitettuna kuin kaupparekisteriotteessa.

HUOM! Jos olet toiminimiyrittäjä ja käytät pankkitiliä, joka on omissa nimissäsi, täytä tietosi seuraavasti:

Yrityksen virallinen nimi: oma nimesi

Harjoittaa liiketoimintaa nimellä: yrityksesi nimi

Valitse yrityksesi osoite. Voit etsiä osoitteen haun avulla, jolloin se täyttää automaattisesti katuosoitteen, talon numeron, kaupungin ja postinumeron. Voit halutessasi muuttaa näitä tietoja.

Seuraavaksi kysytään onko yrityksellä toista osoitetta, vastaa tähän Ei, toimimme rekisteröidyssä osoitteessa. Tämän jälkeen Tallenna.

Näet yhteenvedon yrityksesi tiedoista. Tarkista nämä tiedot vielä kerran. Tämän jälkeen lataa kaupparekisteriote painamalla Lataa yrityksen asiakirja.

Lataa valokuva tai .pdf-tiedosto kaupparekisteriotteesta. Hae tiedosto laitteeltasi painamalla Selaa tiedostoja.

Huom! Kaupparekisteriotteen tulee olla alle vuoden vanha, jotta se kelpaa. Saat tilattua kaupparekisteriotteen PRH:n sivuilta tai tästä linkistä.

Omistajan tiedot

Tarkasta esitäytetyt tiedot ja lisää puuttuvat tiedot. Todennäköisesti kaikki muut tiedot, paitsi syntymäaika, ovat esitäytettyinä.

Syötä osoitetiedot (Ei yrityksen osoitetta).

Kun olet syöttänyt osoitetietosi, sinun tulee vielä ladata kuva voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta tai ajokortista.

Passista tulee näkyä henkilötietosivu värillisenä kokonaisuudessaan.

Mikäli todistat henkilöllisyytesi henkilökortin tai ajokortin avulla, tulee henkilötodistuksesi kuvata sekä etu- että takapuolelta.

Lataa tiedostot ja odota, että kaikki tiedostot ovat latautuneet ennen kuin poistut sivulta.

Pankkitiedot

Tarkasta tilitiedot. Tilin omistajaksi tulee olla syötettynä se henkilö tai yritys, jonka nimi näkyy tiliotteelta tai verkkopankin kuvakaappauksessa.

Lataa kuva tiliotteesta, kuvakaappaus verkkopankkiympäristöstä tai kirje pankilta, joka sisältää nämä asiat:

• Tilinhaltijan nimi

• Tilinumero

• Pankin nimi tai logo

• Päivätty alle vuosi sitten

• Dokumentin tulee olla tarpeeksi hyvälaatuinen ja siitä ei saa olla peitettynä mitään

Nyt kaikki on valmista! 🤩🥳

Seuraavaksi odotellaan, että kaikki täytetyt tiedot ja dokumentit tarkistetaan.

Seuraa Lisää > Timma Pay -sivua tunnistautumisprosessin etenemisestä. Sivulla näkyy, mikäli jokin tieto tai dokumentti ei ole hyväksytty ja tarvitsee latausta uudelleen.