Inventaarion tekeminen Timmassa

Tästä artikkelista löydät ohjeet inventaarion tekemiseen Timman Tuotteet-osiossa.

Jessica avatar
Tekijä: Jessica
Päivitetty yli viikko sitten

Tuotteiden inventaario olisi hyvä tehdä aina pari kertaa vuodessa, jotta varaston arvo ja tuotteiden saldot pysyvät ajan tasalla.

Inventaario tarkoittaa käytännössä kaikkien yrityksen omistamien tuotteiden ja materiaalien laskemista. Inventaario on tehtävä viimeistään ennen tilikauden päätöstä. Tilinpäätökseen tulee varaston arvo tilikauden viimeisenä päivänä.

Inventaario tehdään Timmassa laskemalla tuotteet käsin, jonka jälkeen verrataan saldoja Timmassa Tuotteet-sivun saldoihin.

Ohjeet inventaarion tekemiseen:

  1. Mene kohtaan Tuotteet.

  2. Helpoin tapa tehdä inventaario on joko tulostaa tuotelista tai käyttää tietokoneella tai tabletilla jotain työkalua/ohjelmaa, millä pystyy lukemaan ja muokkaamaan dokumenttia.

    Painikkeita on muutama eri vaihtoehto: Lataa tai lähetä PDF, Tulosta tai CSV. Mikä tahansa näistä käy. (CSV näyttää ehkä selkeimmin rivit, mikä on ehkä hyödyksi laskentavaiheessa, jotta rivit eivät mene sekaisin.)

  3. Kun kaikki tuotteet on laskettu liikkeessä ja niiden ajantasaiset saldot on saatu selville, tulisi tehdä mahdolliset korjaukset Timmaan vertailemalla saldoja. Korjaukset tehdään Tuotteet-sivun varastohallintatyökalujen avulla.

  4. Jos tuotteita on enemmän, kuin saldo näyttää → Lisää erä. Alla olevassa esimerkissä lisätään 1 kpl saldoille.

  5. Jos tuotteita on vähemmän, kuin saldo näyttää → merkitään Hävikki. Hävikiksi voidaan merkitä myös sellaiset tuotteet, jotka ovat esim. rikkoutuneet tai menneet vanhaksi.

  6. Kun kaikki kohdat on käyty läpi, niin inventaario on valmis! Varaston arvon päivittynyt summa näkyy heti välilehden “Varaston arvo” -kohdalla.

    Jos klikataan kyseinen välilehti auki, niin siellä oleva varaston arvo päivittyy aina yön aikana.


Vastasiko tämä kysymykseesi?