Tuotteet ja varasto

Tässä artikkelissa kerromme kaiken Tuotteet-sivun toiminnoista.

Jessica avatar
Tekijä: Jessica
Päivitetty yli viikko sitten

Varastonhallinta

Tuotteet-sivun varastonhallinta on hyödyllinen ominaisuus, jos käytät Timman kassaa.

Tuotteet-sivulla voit hallinnoida tuotteiden tietoja ja eriä sekä voit tarkastella tuotteiden tapahtumia ja raportteja.

Tuoterekisterin tuominen ja lataaminen

Voit tuoda olemassa olevan tuoterekisterin Timmaan klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Lataa tuotelista -painiketta. Kun tuotteet on ladattu, asiakaspalvelumme käsittelee sen ja siirtää tiedot Timmaan.

Huom! Tuoterekisterin tulee olla yhteensopiva laskentataulukon kanssa (.csv tai .xls).

Voit ladata koko tuoterekisterin ulos Timmasta klikkaamalla seuraavia painikkeita. Kirje-painikkeesta voi ladata, tallentaa tai lähettää sähköpostitse tiedoston PDF-muodossa. Tulostin-painikkeesta voi tulostaa ulkoisella tulostimella koko tuotevaraston. Tiedosto-painikkeesta voi ladata tuotelistan taulukko- eli CSV-muodossa.

Tuotteiden lisääminen, poistaminen ja muokkaaminen

Mene kohtaan Tuotteet > Varasto.

Lisää tuote klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa plus-merkkiä.

Muokkaa olemassa olevaa tuotetta klikkaamalla tuoterivillä olevaa kynän kuvaa.

Voit poistaa tuotteen varastosta klikkaamassa tuoterivillä olevaa roskakorin kuvaketta. Huom! Tämä poistaa myös tuotteiden erät varastosta ja saattaa muuttaa varaston arvoa.

💡Vinkki! Sinun ei ole pakollista täyttää kaikkia kenttiä, kun luot uutta tuotetta. Ainoa vaadittu tieto on Tuotteen nimi. Suosittelemme kuitenkin täyttämään nimen lisäksi hinnan ja sisäänostohinnan.

Tuotteen tiedot

Tuotteen nimi on se, millä nimellä tuotetta haetaan Tuotteet-sivulla tai kassalla ja tämä nimi näkyy myös asiakkaan kuitilla.

Tuotteen omistaja kertoo onko tuotteen omistajana liike vai yksittäinen käyttäjä. Jos liikkeessä on useita käyttäjiä, suosittelemme asettamaan liikkeen tuotteiden omistajaksi.

Huomioitavaa tuotteen omistajuudessa:

• Tuotteelle ei ole mahdollista asettaa useampaa omistajaa, vaan omistajia voi olla ainoastaan yksi per tuote. Huom! Eriä voidaan lisätä useamman käyttäjän toimesta, mutta myytäessä kassalla saldo vähenee aina vanhimmasta erästä.

• Emme suosittele luomaan saman nimisiä tuotteita, joilla olisi eri omistaja. Tämä vaikeuttaa kassan käyttöä ja raportteja. Samoilla tuotteilla ei voi myöskään olla samaa viivakoodia.

• Jos kuitenkin haluat samoilla tuotteilla olevan kaksi eri omistajaa, voit luoda saman tuotteen kaksi kertaa hieman eri nimillä, jotta tuotteen omistaja voi aina myydä kassalla oman tuotteensa ja tunnistaa ne helpommin.

Tuoteryhmä -kohdassa voit valita eri kategorioista parhaiten tuotetta kuvaavan vaihtoehdon. Tämä helpottaa tuotteiden suodattamista Raportti-välilehdellä.

Tuotesarja -kohtaan voidaan kirjoittaa, jos tuote kuuluu johonkin tiettyyn sarjaan tai brändiin.

Maahantuoja on tuotteen jakelija. Valittavanasi on valmiita vaihtoehtoja, mutta voit myös kirjoittaa oman vaihtoehdon.

Pakkauskoko kertoo yksittäisen tuotteen koon. Jos haluat tuotteessa näkyvän millilitrat tai grammat, ne tulee kirjoittaa myös esim. 250 ml tai 250 g.

Oletus ALV määrittää kyseisen tuotteen ALV-prosentin. Oletusvalintana on 24%. Muuta prosenttia vain siinä tapauksessa, jos kyseessä on jokin muu tuote tämän ALV-kategorian ulkopuolella.

Hinta on alvillinen myyntihinta asiakkaalle.

Sisäänostohinta on alviton ostohinta maahantuojalta. Tämän luvun avulla lasketaan varaston arvo.

Viivakoodi -kohtaan voit skannata tuotteen viivakoodin viivakoodinlukijalla tai vaihtoehtoisesti näppäillä sen manuaalisesti.

Tilauspiste on täydennysraja, jonka jälkeen tuotetta on tilattava lisää. Järjestelmä näyttää Varaston täydennys -kohdassa ne tuotteet, joiden tilauspiste on mennyt asetetun luvun alle.

Varastonhallinnan ominaisuudet

Voit hallita varastoa ja tuotteita seuraavilla painikkeilla:

Lisää -painikkeesta saat lisättyä tuotteen saldoa ja eriä.

Osta -painikkeen avulla muut yrittäjät liikkeessä voivat tehdä sisäisiä ostoja liikkeeltä. Sisäiset ostot voidaan lisätä automaattisesti sisäisiin laskuihin kyseiselle yrittäjälle. Huomioi, että tämä onnistuu ainoastaan liikkeen ja toisen yrittäjän välillä. Lue lisää sisäisistä laskuista tästä.

Käyttöön -painikkeen avulla salonki voi merkitä varastosta tuotteen omaan käyttöön.

Hävikki -painikkeen avulla tuotteita voi poistaa varastosta. Tätä toimintoa voidaan käyttää, jos tuote on rikkinäinen, viallinen, varastettu tai se puuttuu jostain muusta syystä.

Muut toiminnot

1. Näytä viivakoodi - Näyttää/piilottaa viivakoodin tuoteriveillä.

2. Näytä omistaja - Näyttää/piilottaa tuotteen omistajan tuoteriveillä.

3. Näytä vain tuotteet, joita on varastossa - Piilottaa ne tuotteet, joiden saldo on 0.

4. Varaston täydennys - Täydennysraja, jonka jälkeen tuotetta on tilattava lisää.

5. Sisäisten ostojen historia - Näyttää kaikki sisäiset ostot ja mahdollistaa sisäisten ostojen peruuttamisen.

6. Lataa tai lähetä PDF - Voit avata, ladata tai lähettää sähköpostitse PDF-tiedoston.

7. Tulosta - Voit tulostaa tuotelistan. Helpottaa esimerkiksi inventaarion tekemistä.

8. CSV - Lataa tuotelista .csv -muodossa.

9. Lataa tuotelista - Voit ladata olemassa olevan tuotelistan Timmaan. Tuoterekisterin tulee olla yhteensopiva laskentataulukon kanssa (.csv tai .xls).

Varastoraportti

Mene kohtaan Tuotteet > Raportti.

Täällä voit luoda tuoteraportteja eri suodattimien ja asetusten avulla. Valittavanasi on kolme vaihtoehtoa: Yhteenveto, erien erittely ja tapahtumat.

Yhteenveto

Yhteenveto näyttää tuotteiden kappalemäärän varastossa. Jos tuoterekisterissä on useiden käyttäjien omistamia tuotteita, kannattaa tuotteet rajata halutun omistajan mukaan.

Erien erittely

Erien erittely näyttää kaikkien tuotteiden lisätyt erät päivämäärien mukaan.

Tapahtumat

Tapahtumat -välilehti näyttää kaikki tuotteille tehdyt toimenpiteet. Alla olevassa kuvassa näkyvällä suodattimella voidaan valita haluttu operaatio.

Suodattimet

Suodattimista on apua silloin, kun haluat tarkastella jotain tiettyjä tuotteita. Esimerkiksi voit suodattaa tietyn maahantuojan, tuoteryhmän, tuotesarjan, käyttäjän tai tuotteen omistajan mukaan.

Kun olet saanut haluamasi raportin suodattimilla ja asetuksilla, voit ladata, lähettää tai tulostaa sen.

Varaston arvo

Varaston arvo näyttää tuotteiden euromääräisen arvon varastossa sillä hetkellä. Arvo lasketaan sisäänostohinnan perusteella eli summa on alviton.

Arvo näyttää koko sen hetkisen varaston arvon yhteenlaskettuna kaikilta käyttäjiltä. Jos haluat nähdä vain yhden käyttäjän varaston arvon, saat suodatettua sen

Tuotteet > Raportit -kohdassa valitsemalla suodattimeksi tuotteen omistajan.

Voit tarkastella myös halutessasi päiväkohtaisia varaston arvoja muuttamalla päivämäärää valikosta.

💡Huom! Jos tuoterä on lisätty sisäänostohinnalla 0€ ja tuotteen sisäänostohintaa muutetaan jälkikäteen, tämä ei muuta niiden erien sisäänostohintaa, jotka on jo lisätty aiemmin. Erät tulee poistaa ja lisätä uudelleen oikealla sisäänostohinnalla.

Tilastot

Tuotteet-sivun viimeinen välilehti on Tilastot.

Sivulla voit tutkia tilastoja valmiiksi laadituista raporteista tai syvällisemmin taulukon yläreunan toiminnoilla. Tilastoja on tarkoitus käyttää vain analyysitarkoituksiin.

Tilastoissa voidaan tarkastella helposti esimerkiksi eniten myytyjä tai eniten tuottaneita tuotteita.

Loistavaa, nyt tiedät kaiken tarvittavan tuotteiden ja varaston toiminnoista! 😎💜