Sisäiset laskut

Tässä artikkelissa kerromme kuinka voit lähettää ja vastaanottaa sisäisiä laskuja Timmassa salongin sisällä.

Jessica avatar
Tekijä: Jessica
Päivitetty yli viikko sitten

Sisäiset laskut -toiminnolla salongissa työskentelevät käyttäjät voivat laskuttaa liikettä tai liike voi laskuttaa Y-tunnuksellista käyttäjää.

Huom! Sisäisten laskujen ominaisuus on näkyvissä ainoastaan pääkäyttäjille. Laskuja on mahdollista luoda vain niille käyttäjille, joilla on eri Y-tunnus kuin yrityksellä (Toimipiste -sivulla).

Kuinka luoda sisäisiä laskuja?

Mene kohtaan Lisää > Sisäiset laskut.

Avautuvassa välilehdessä voidaan määritellä jokaiselle käyttäjälle laskutusprofiili. Asetuksissa voidaan määritellä liikkeen maksamat provisioprosentit Markkinapaikkavarauksille, palvelumyynnille sekä tuotemyynnille. Voit määritellä lasketaanko edellä mainitut listahinnasta vai huomioidaanko mahdollisesti annetut alennukset. Näkymässä voidaan lisätä käyttäjän maksettavaksi liikkeelle esim. vuokra ja sisäiset ostot.

Markkinapaikkavarausten provisioon ja työprovisioon on mahdollista asettaa haluamasi prosenttiluku. Tämä tapahtuu klikkaamalla prosenttimerkin vieressä olevaa kynän kuvaa. Tuoteprovisiossa on mahdollista määrittää edellä mainitun lisäksi lasketaanko tuotemyynti sen perusteella onko käyttäjä ollut kassalla vai tulon saajana.

Kun tulon perusteena on “käyttäjä kassalla”, niin prosenttiosuus lasketaan tuotteiden myynnistä käyttäjän ollessa kassalla (mutta ei tulonsaajana/myyjänä).

Kun tulon perusteena on “käyttäjä tulon saaja”, niin tuoteprovisio on prosenttiosuus tuotteiden myynnistä, joka maksetaan työntekijälle.

Kun olet muokannut haluamasi asetukset tietylle käyttäjälle, muista painaa Tallenna.

Alemmassa laatikossa näet kaikki valitsemasi tulot, niiden laskukaavat sekä verottoman ja verollisen summan. Näkymässä on eriteltynä liikkeen maksettavat summat käyttäjälle sekä käyttäjän maksettavat summat liikkeelle. Voit lisätä laskuun myös omia tuloja (verollisena tai verottomana) ja nimetä ne haluamallasi tavalla. Jos haluat lisätä omavalintaisia rivejä laskutettavaksi liikkeeltä käyttäjälle, klikkaa painiketta Lisää tulo käyttäjälle. Jos taas haluat lisätä käyttäjän maksettavia tuloja liikkeelle, klikkaa Lisää tulo liikkeelle -kohtaa.

Mikäli laskulla on tuloja sekä liikkeelle että käyttäjälle, voi ne joko pitää erillisillä laskuilla tai yhdistää samalle laskulle klikkaamalla Yhdistä laskut. Eri alvitasojen tuloja ei voi yhdistää samalle laskulle.

Kun kaikki asetukset ja tulot on valittu halutulle ajanjaksolle, luo lasku klikkaamalla Luo laskut. Tämän jälkeen voit määritellä laskulle viitenumeron, eräpäivän ja viestin.

Luodut laskut

Luotu lasku tulee näkyviin kohtaan Lisää > Sisäiset laskut > Laskut. Tila-sarake näyttää onko lasku aktiivinen, maksettu tai mitätöity.

Saat avattua laskun klikkaamalla Näytä-painiketta. Laskun voi kuitata myös maksetuksi tai mitätöidä. Lataa raportti -kohdasta voit tallentaa laskun PDF-muodossa, tulostaa tai lähettää sen sähköpostitse.

Huom! Sisäiset laskut eivät vielä sisälly Tulot-valikon raportteihin, vaan ne tulee käsitellä kirjanpidossa erikseen.

Oletko kokeillut tehdä jo sisäisiä laskuja? 💰