Raportit

Tässä artikkelissa käymme läpi Timman kuukausiraportteja sekä kerromme kuinka niitä tulee tulkita.

Jessica avatar
Tekijä: Jessica
Päivitetty yli viikko sitten

Tämä artikkeli on hyödyllinen niille salongeille, jotka käyttävät Timman kassaa. Kassasta voit lukea lisää tästä. Luettuasi tämän artikkelin tiedät mistä mikäkin raportti löytyy ja mitä ne pitävät sisällään.


Mistä löydän tarvitsemani raportit?

Kirjanpitotarkoituksiin suosittelemme ottamaan tarvittavat raportit aina

Tulot > Kirjanpito - sivulta. Kirjanpito-sivulla tulot on jaettu raporteille Y-tunnuksen perusteella (kuitissa oleva Y-tunnus).

Valitse oikea Y-tunnus vasemman yläkulman vetovalikosta. Valikon alla näet listauksen päiväraporteista ja kuukausiraporteista.

Yllä mainituissa raporteissa ei ole eritelty tuloja käyttäjien mukaan (jos käyttäjille on valittu yhteinen kassa). Jos kaikki yrittäjät liikkeen sisällä haluavat omat raportit Kirjanpito-sivun kautta, tulee kaikilla olla käytössään oma kassa (Omat tiedot-sivulla).

Jos esimerkiksi salongilla on kolme työntekijää, heidän kaikkien yhteenlasketut tulonsa näkyvät raportissa listattuna, jos kaikki käyttävät samaa kassaa. Jos haluat laskea provisioita tehtyjen palveluiden tai tuotemyynnin perusteella, suosittelemme tähän sisäisiä laskuja tai palkat -sivua. Voit myös käyttää Tulot > Tulot -sivun suodattimia tähän tarkoitukseen ja eritellä jokaisen käyttäjän tulot.

Ponnahdusikkuna aukeaa, kun klikkaat mitä tahansa raporttia. Tästä näkymästä voit valita missä muodossa haluat raportin ja miten haluat sitä käsitellä. Voit avata raportin PDF-muodossa (aukeaa uuteen välilehteen), ladata raportin tietokoneelle tai lähettää sen sähköpostitse haluamaasi osoitteeseen.


Kirjanpitoraportit

Kuukausiraportit ovat kaikista tärkeimmät raportit Timmassa. Nämä raportit sinun tulisi lähettää kirjanpitäjälle joka kuukausi.

Mene kohtaan Tulot > Kirjanpito.

Timmassa on kaksi kirjanpitoon kelpaavaa kuukausiraporttia: “Laajennettu raportti” sekä “Tiivistetty raportti”. Päiväraporteissa “Yhteenveto” on myös tiivistetty raportti kyseiseltä päivältä.

Laajennettu raportti näyttää kaikki tulot siten, että jokainen asiakkaalle myyty tuote ja palvelu on listattu erikseen.

Tiivistetty raportti yhdistää samat palvelut ja tuotteet ja laskee näiden yhteenlasketun tulon. Kirjanpitäjältä kannattaa kysyä, kumman raportin he haluavat. Yleisesti kirjanpitäjät haluavat mieluummin tiivistetyn raportin.

Kuukausiraportit on jaoteltu neljään osaan:

  1. Palvelumyynti ja tuotemyynti

  2. Käteinen

  3. Lahjakorttimyynti

  4. Laskut

Palvelumyynti ja tuotemyynti

Palvelu- ja tuotemyynti listaa kaikki tulot kuluneen jakson aikana, jotka on maksettu käteisellä, kortilla, lahjakortilla, markkinapaikan nettimaksulla, timma-krediitillä, oman nettiajanvarauksen nettimaksulla, MobilePaylla, palvelusetelillä tai Klarnalla. Laskulla maksetut tuotteet ja palvelut eivät näy tässä yhteenvedossa, vaan ne näkyvät alempana raportilla.

Maksutapojen yhteenvedon lisäksi on eritelty mahdollinen komissio, jos salongilla on päällä etukäteismaksu nettiajanvarauksessaan.

Käteinen

Seuraavana raportilla on käteisen osuus. Tässä nähdään käteisen määrä jakson alussa sekä jakson lopussa. Tämän alapuolella näkyvät kassasta tehdyt nostot ja panot.

Vinkki! 💡 Suosittelemme tekemään käteisnostot säännöllisesti, jotta käteisen summa kassassa ei kasva liian suureksi. Käteisnostot tulee tehdä manuaalisesti kalenterinäkymän oikean yläkulman kassa-painikkeen kautta. Nostosta muodostuu myös aina kuitti.

Lahjakorttimyynti

Raportilla näkyvä Lahjakorttimyynti näyttää jakson aikana myydyt lahjakortit ja Käytetyt lahjakortit puolestaan käytetyt lahjakortit. Käytetyt lahjakortit -kohdassa on eritelty käytettyjen lahjakorttien summa jakson aikana kassan mukaan (jos salongissa on käytössä useampia kassoja). Jos lahjakortit myydään yhdelle yritykselle (yleensä salongin omistajan yritys), mutta lahjakortin arvo voidaan käyttää toisen yrityksen palveluihin, tämä kohta kertoo paljonko kyseisen yrityksen tulee tilittää rahaa toiselle yritykselle.

Laskut

Viimeisenä raportilla näkyy kohta Maksetut laskut jakson aikana. Tämä kohta on erillinen muusta palvelu- ja tuotemyynnistä sen vuoksi, että kirjanpidossa voidaan laskea kokonaistulo joko avoimien laskujen tai maksettujen laskujen perusteella.

Viimeinen kohta näyttää avoimet laskut jakson alussa sekä uudet, maksetut, mitätöidyt ja avoimet laskut jakson aikana.

Laskut näkyvät raportilla Y-tunnuksen perusteella, eli tästä ei voida nähdä yksittäisen käyttäjän laskuja, jos heillä on käytössä sama kassa. Yksittäisen käyttäjän laskuraportin voi ladata halutessaan Tulot > Laskut -sivulta.


Komissioraportit

Tulot > Kirjanpito -sivulta ladattava Komissioraportti sisältää komissiot etukäteismaksuista nettiajanvarauksen kautta sekä netin kautta myydyistä lahjakorteista maksunvälittäjä Stripen kautta. 6.9.2023 alkaen asiakkaiden on ollut mahdollista siirtyä uuden maksupalveluntarjoajan Adyenin puoleen. Adyenin tilitykset sekä komissiot ovat nähtävissä Timma Pay tilitysraportilta, mutta näkyvät lisäksi samaisella komissioraportilla.

Alla esimerkki komissioraportista. Ensimmäinen kohta koskee nettimaksuja, jotka ovat etukäteismaksuja salongin oman nettiajanvarauksen kautta.

Toinen kohta koskee netin kautta myytyjä lahjakortteja, jotka on ostettu liikkeesi oman lahjakorttikoneen kautta.

Maksunvälittäjä Stripe käsittelee ja tilittää rahat 7-10 päivän kuluessa. Maksunvälittäjä Adyen noudattaa liikkeesi valitsemaa tilityssykliä. Molempien maksunvälittäjien hinnasto on nähtävissä Timma Prossa.

Huomioittehan, että lahjakorttien kohdalla tilityksiä ei pystytä ohjaamaan useammalle käyttäjille, vaan tilitykset voidaan tehdä vain yhdelle tilille.


Timma Pay tilitysraportti

Jos liike käyttää etukäteismaksuja ja nettilahjakorttikonetta maksunvälittäjä Adyenin kautta, tulee laajennetun tai tiivistetyn raportin lisäksi ottaa Tulot > Kirjanpito -sivulta Timma Pay -tilitysraportti.

Tilitysraportti näyttää mitkä kuitit kuuluvat mihinkin tilitykseen. Lisäksi jokaisesta tilityksestä näytetään komissio eriteltynä.


Markkinapaikkaraportti

Markkinapaikkaraportilta nähdään Timma-krediittien osuus sekä jakson aikana veloitetut komissiot käyttäjäkohtaisesti. Komissiolasku lähetetään valittujen asetusten mukaisesti joka kuukauden alussa.

Kuluttajat voivat käyttää Timma-krediittiä Markkinapaikalla palveluiden maksamiseen osittain tai kokonaan. Lue lisää tai katso video Timma-krediitistä tästä.

Timma-tilitykset tehdään kaksi kertaa kuukaudessa, aina kuun 10. ja 25. päivä mennessä. Etukäteismaksut sekä Timma-krediitit tilitetään erillisinä maksutapahtumina. Maksun näkyminen tilillä voi viedä 1-3 pankkipäivää.

Tilitykset maksetaan siis seuraavasti:

  • Markkinapaikan etukäteismaksut aikavälillä 1. - 15. päivä --> maksetaan 25. päivä mennessä

  • Markkinapaikan etukäteismaksut aikavälillä 16. - 30./31. --> maksetaan seuraavan kuun 10. päivä mennessä

Näet tilitettävät summat myös etukäteen Lisää > Markkinapaikka > Markkinapaikan tilastot -sivulta.

Huom! Kyseinen markkinapaikkaraportti ei ole kirjanpitoraportti, sillä siinä ei ole eritelty arvonlisäveroa. Jos asiakas on valinnut maksaa osan palvelusta krediiteillä ja osan liikkeessä paikan päällä, krediitin osuudesta ei ole muodostunut etukäteen kuittia.

Jos liike käyttää Timman kassaa, niin he kirjaavat kaikista toteutuneista palveluista asiakkaan kuitin Timmaan ja näin ollen krediitit näkyvät kuukausiraporttien (laajennettu tai tiivistetty) maksutapaerittelyissä. Jos liike ei käytä Timman kassaa, tulee kuitti krediittien osuudesta muodostaa jollain muulla tavalla.


Muut raportit

Tulot > Kirjanpito -sivun Maksutavat ja rahavirrat sekä Päiväkohtaiset rahavirrat -raportteja ei ole tarkoitettu kirjanpitoon, vaan enemmänkin rahavirran tarkasteluun kuukauden aikana. Kyseiset raportit eivät sisällä arvonlisäveron erittelyjä.


Vastasiko tämä kysymykseesi?