Palkat ja provisiot

Tässä artikkelissa perehdytään Timman Palkat -sivun käyttöön.

Jessica avatar
Tekijä: Jessica
Päivitetty yli viikko sitten

Pääkäyttäjän on mahdollista käyttää työntekijöiden palkanlaskentaan Timman palkka- ja provisiolaskuria. Palkat-sivu laskee automaattisesti kuinka paljon salongin tulee maksaa palkkaa ja/tai provisiota tietylle tekijälle haluttujen asetusten mukaisesti.

Yrittäjät voivat laskuttaa toisiaan Sisäiset laskut -ominaisuuden avulla.

Palkkojen ja provisioiden asetukset

Mene kohtaan Lisää > Palkat.

Avautuvalla sivulla voit määritellä kullekin liikkeen tekijälle omat palkka- ja provisioasetukset.

Palkat

Jos tekijällä on pohjapalkka, voit määritellä palkan suuruuden ja laskentaperusteen joko tunti- tai kuukausipalkkana Palkat -laatikossa. Lomarahan, loma-ajan palkan, sairasloman ja vanhempainvapaan voi määritellä tunti- tai päiväkohtaisesti. Muokkaa haluamaasi kohtaa kynä-painikkeella.

Työaikalisät

Jos liikkeessäsi on käytössä ilta- tai viikonloppulisiä, voit valita haluamasi Työaikalisät -laatikossa. Voit valita euro- tai prosenttimääräisen laskutustavan lisille. Kelloikonia klikkaamalla voit asettaa lisän päälle tai pois päältä. Muista painaa Tallenna vahvistaaksesi valinnan.

Huom! Viralliset pyhäpäivät on merkitty Timman kalenteriin automaattisesti. Pyhäpäivien työtunnit lasketaan mukaan “Sunnuntai- ja arkipyhälisät”-kohtaan.

Provisiot

Markkinapaikkavarausten, työprovision ja tuoteprovision voit määritellä Provisiot-laatikossa. Voit määritellä lasketaanko provisiot listahinnoista vai huomioidaanko mahdollisesti annetut alennukset. Lisäksi voit valita lasketaanko provisiot verollisista tai verottomista summista.

Huom! Tuoteprovisiota määritellessäsi sinun tulee valita onko tuotemyynnissä provisioperusteena käyttäjä kassalla vai käyttäjä tulon saaja. Käytännössä lähes aina tuotemyyntiprovision perusteena on kassahenkilöksi merkkaaminen. Tämä on tilanne esim. silloin, kun vuokratuolilainen myy pääliikkeen omistuksessa olevia tuotteita ja saa tämän perusteella tuotemyyntiprovisiota.

Loma-ajan palkka ja lomaraha

Loma-ajan palkka ja lomaraha riippuvat työntekijän ja salongin välisistä sopimuksista.

Jos työntekijän palkkauksessa noudetataan jotain työehtosopimusta, saatetaan työehtosopimuksissa määritella lomapalkka laskettavaksi myös keskituntiansion mukaan. Tällöin kertoimet löytyvät alan työehtosopimuksesta ja kertoimilla saadaan laskettua loma-ajan palkka.

Palkkaraportin luominen

Profiilin asetusten perusteella Timma laskee automaattisesti tekijälle maksettavan palkan ja provision tietyltä kuukaudelta. Näet erittelyn myös laskentakaavoista. Voit tarvittaessa lisätä raportille tekijälle maksettavia tuloja alareunan "Lisää tulo" -painikkeesta. Kuukausien välillä pystyt liikkumaan nuolinäppäimillä.

Huom! Palkat ja provisiot lasketaan vain toteutuneiden työtuntien perusteella. Jos tarkastelet kuluvaa kuukautta, niin tulevien päivien ja viikkojen työaikoja/varauksia ei lasketa mukaan. Tästä syystä suosittelemme laskemaan palkat esimerkiksi aina kuukauden alussa edellisestä kuusta.

Saat ladattua haluamasi kuukauden raportin klikkaamalla "Lataa raportti" -painiketta. Raportin voi avata, ladata PDF-muodossa tai lähettää sähköpostitse haluamaasi osoitteeseen.