Lahjakortit
Lahjakorttikoneen ja etukäteismaksujen käyttöönotto

Tässä artikkelissa opastamme kuinka saat nettilahjakortit ja etukäteismaksut käyttöösi.

Jessica avatar
Tekijä: Jessica
Päivitetty yli viikko sitten

Timman kautta on mahdollista aktivoida käyttöön oma lahjakorttikone.

Lahjakorttikone toimii etukäteismaksun avulla, joten toimiakseen sinun on otettava käyttöön Timma Pay maksuominaisuudet ja luotava sopimus maksunvälittäjä Adyenin kanssa. Nettimaksut mahdollistavat liikkeen lahjakorttien myymisen netin kautta sekä etukäteismaksut ja myöhässä perutun ajan maksamisen nettiajanvarauksessa. Etukäteismaksut on mahdollista aktivoida myös Markkinapaikalle.

Asiakkaan tunnistaminen KYC (know-your-customer) on pakollinen osa Timma Payn käyttöönottoa. Maksunvälittäjän pitää lain ja säädösten mukaan varmistua siitä, kenen kanssa he tekevät liiketoimintaa. Timma Payssa maksunvälittäjänä toimii Adyen ja tunnistusprosessi hoidetaan heidän kauttaan. Voit aloittaa tunnistautumisprosessin kohdasta Lisää > Timma Pay > Aloita käyttöönotto. Voit lukea lisää tästä artikkelista.

Näin otat nettilahjakortit käyttöön

Ennen kuin voit ottaa lahjakorttikaupan käyttöön, sinun on suoritettava Timma Pay nettimaksujen ja Adyen-tilin tunnistautumisprosessi. Voit lukea lisää tunnistamisprosessista täältä.

Lahjakorttikaupan voit ottaa käyttöön Toimipiste > Tiedot -sivulta.

Iframe-koodin sekä lahjakorttikaupan linkin saat klikkaamalla "Kuinka asetan lahjakorttikoneen nettisivuilleni?".

Iframe-koodilla saat lahjakorttikoneen upotettua kotisivuillesi joko itse tai nettisivuntarjoajan kautta. Timman kotisivuille lahjakorttikone päivittyy automaattisesti. Jos sinulla on ongelmia upotuksen kanssa, Timman asiakaspalvelu auttaa mielellään.

Lahjakorttikaupan linkki kannattaa jakaa sosiaalisen median kanavillasi esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa.

Kuinka ottaa ennakkomaksut käyttöön liikkeellesi

Ennen kuin voit ottaa ennakkomaksut käyttöön nettiajanvarauksessa, varmista että käytät nettiajanvarauksen uutta versiota. Jos käytät vanhaa versiota, voit päivittää nettiajanvarauksen uudempaan versioon napsauttamalla "Päivitä Nettiajanvarauksesi" Toimipiste > Tiedot -sivulla.

Huom! Etukäteismaksut ovat käytettävissä vain uudessa verkkovarauksessa.

Ennen kuin voit ottaa lahjakorttikaupan käyttöön, sinun on suoritettava Timma Pay nettimaksujen ja Adyen-tilin tunnistautumisprosessi. Voit lukea lisää tunnistamisprosessista täältä. Voit ottaa etukäteismaksut käyttöösi Toimipiste > Tiedot -sivulta (jos Y-tunnuksesi vastaa yritystason Y-tunnusta) tai Omat tiedot > Tiedot -sivulta (jos Y-tunnuksesi ei vastaa yritystason Y-tunnusta).

Toimipiste -sivu:

Omat tiedot -sivu:

Pakolliset etukäteismaksut

Jos haluat käyttöön pakolliset etukäteismaksut nettiajanvarauksessa ja/tai Markkinapaikalla, tulee asetukset klikata seuraavan kuvan mukaisesti päälle Toimipiste > Tiedot -sivulla.

Kuinka myydä lahjakortti liikkeestä

Jos käytössäsi on Timman kassa ja haluat myydä lahjakortin sen kautta, tässä on ohjeet siihen:

1. Klikkaa kalenterinäkymän oikean yläkulman kassa-painiketta (ostoskärryn kuva).

2. Valitse "Asiakas + kassalle" tai "Kassalle".

3. Myy lahjakortti klikkaamalla lahjapaketin kuvaa palvelu/tuote-rivin alapuolella.

4. Voit nyt valita maksutavan lahjakortille. Klikkaa sen jälkeen "Vahvista maksu."

5. Lahjakortin koodi näkyy kuitissa. Voit myös lisätä lahjakorttiin tarvittaessa lisätietoja.

Kuinka vahvistaa maksu käyttäen lahjakorttia

Palvelujen ja tuotteiden listauksen jälkeen, valitse maksutavoista lahjakortti. Lahjakortin symboli on lahjapaketin kuva. Hakukentän kautta voidaan etsiä lahjakorttia joko lahjakorttikoodilla tai lahjakorttiin rekisteröidyllä nimellä. Lahjakorttiin ei välttämättä aina tallenneta nimeä, joten paras vaihtoehto on aina etsiä koodilla.

Klikkaa näkyviin tulevaa lahjakorttia valitaksesi lahjakortin. Jos lahjakortin arvo ei kata koko summaa, valitse jäljellä olevalle summalle käytettävä maksutapa. Klikkaa lopuksi "Vahvista maksu".

Raportit

Oikeat raportit kirjanpitoon ovat myyntiraportit (molemmat versiot, laajennettu tai tiivistetty ovat ok) ja Timma Pay tilitysraportti. Näissä raporteissa kaikki kirjanpitoon tarvittava tieto.

Löydät nämä raportit kohdasta Tulot > Kirjanpito.

Lahjakortit sekä niiden raportit löytyvät kohdasta Tulot > Lahjakortit.

Löydät kaikki lahjakorttisi listattuna ja näet listasta mistä mikäkin lahjakortti on ostettu, milloin ne vanhenevat jne. ​

Voit joko ladata tai lähettää raportin, tulostaa tai avata sen .xls- tai .csv -tiedostona. Jos haluat tilikauden raportin, voit ladata sen kuvan nuolen osoittamasta painikkeesta.