Tjenester

Denne artikkelen viser deg hvordan du administrerer tjenestene i salongen din, og hvordan du administrerer brukerspesifikke tjenester.

Tine Kummel avatar
Skrevet av Tine Kummel
Oppdatert over en uke siden

Prisliste

Under Prisliste er hvor du styrer hvilke tjenester du kan bruke i kalenderen, og hvilke tjenester som kan bookes av kundene dine. Tjenester må legges til under Prisliste før du kan aktivere dem for en bruker.

Timma har forhåndslaget de mest brukte kategoriene for deg, men hvis du vil legge til dine egne, har du også en rekke tilpassede kategorier nederst på siden.

Legge til eller fjerne en tjeneste

For å legge til en tjeneste, velg kategorien du vil at tjenesten skal ligge under, og velg enten en av de forhåndsdefinerte tjenestene eller klikk på "Opprett ny tjeneste" knappen. forhåndsdefinerte tjenster har allerede et navn og en beskrivelse, men hvis du vil endre dem, kan du gjøre dette ved å trykke på redigeringsknappen.
Hvis du vil fjerne en tjeneste, markerer du den blå avhukningsboksen ved siden av tjenestenavnet og bekrefter at du vil fjerne tjenesten.

Merk! Hvis du bruker flere språk, må tjenesten minst ha et navn på alle språkene før du kan lagre.

Tjenestebeskrivelser er valgfrie.

Navn på tjeneste er navnet på tjenesten.

Tjenestebeskrivelse er en kort beskrivelse av hva tjenesten inkluderer (Du kan la dette feltet stå tomt hvis du ønsker det).

MVA Denne trenger du bare å endre hvis den aktuelle tjenesten har en annen momssats enn standard (25%)

Standardpris Dette er prisen som vises i Nettbooking. Brukere kan ha forskjellige priser enn dette, og dette vil vises til slutt etter at kunden din har valgt brukeren de vil ha.

Standard varighet er tiden tjenesten opptar fra kalenderen din. Vær oppmerksom på at dette kan være lengre enn tiden for kunden, men aldri mindre. Kunden ser bare varighet av kunde ved bestilling.
Varighet av kunde er tidsbruken for tjenesten som vises til kundene dine.

Service synlighet kan brukes hvis du ønsker å skjule tjenesten fullstendig for onlinebooking.

Lagre tjenesten:

Kun for bedriftens prisliste (ikke til brukere)

Lagre endringer til prislisten og til brukere som har valgt denne tjenesten

Lagre og aktiver denne tjenesten for alle brukere

Merk! Når du gjør prisendringer, anbefales vi deg å bruke det midterste alternativet (Lagre endringer til prislisten og til brukere som har valgt denne tjenesten).
Dette vil gjelde endringene du har gjort i prislisten for alle brukere som utfører tjenesten.

Hvis alle brukere har forskjellige priser / tidsbruk for tjenesten, kan det være lettere å bare lagre i prisliste og deretter endre manuelt (om nødvendig) under Tjeneste pr bruker.

For å legge til flere språk som alternativer eller endre hovedspråket i onlinebooking, gå til Bedrift - Online booking innstillinger

Endre standardspråk for onlinebooking hvis du vil endre hovedspråket som tilbys i online bookingen til salongen

For å tilby andre språk i Online bookingen må du først aktivere flere språkalternativer i Online booking. Deretter kan du velge språkene du vil ha under Flere språkalternativer for bookingsiden.
Husk å lagre når du er ferdig!

Personlig/Pause/Ferie

Kategorien Personlig/Pause/Ferie er for tjenester som du kanskje vil bruke til å blokkere kalenderen din, og for tjenester som gjelder for din arbeidstid. For eksempel lunsjpause eller ferie. Disse tjenestene er aldri synlige i online booking.

Merk! Du kan opprette dine egne tjenester i denne kategorien, men bare de forhåndsdefinerte vil bli regnes med i arbeidstider (f.eks. Vil sykefravær bare telles hvis du bruker den forhåndsdefinerte tjenesten Sykefravær.

(Du kan endre navnet hvis du ønsker det)

Tjeneste pr bruker

Tjeneste pr bruker er der du angir brukerspesifikke innstillinger for tjenestene dine. Etter at du har lagt til tjenestene salongen tilbyr i kategorien Prisliste, kan du velge tjenestene du bruker ved å krysse av I bruk på venstre side ved hver tjeneste.

Vi anbefaler deg å kontrollere at tjenesteinnstillingene er riktige når du er ferdi.

Merk! Husk å sjekke at du gjør endringer for den riktige brukeren.

Online booking bestemmer om tidene dine vises og kan bookes i salongens online -booking på din bruker. Hvis Online ikke er krysset på, vil du ikke dukke opp som et alternativ når en kunde booker tid for tjenesten.

Ressurs bestemmer om tjenesten krever en ressurs. Hvis en ressurs er valgt, vil Timma sjekke tilgjengeligheten når tjenesten bookes. Når en kunde booker tjenesten online, og ressursen er i bruk, vil tiden ikke vises. Du kan overstyre dette i kalenderen, men Timma vil advare deg når det skjer. Du kan lese mer om ressurser her.

Varigheten av tjenesten inkluderer både tiden tjenesten skal oppta fra kalenderen (Varighet) og tiden kunden er tilstede i salongen (For kunde). Hvis du for eksempel tilbyr en tjeneste som tar 45 minutter, men du trenger 15 minutter etter det for å rengjøre området, bør du velge 60 minutter som varighet og 45 minutter som varighet for kunden.
Merk! Varigheten av tjenesten kan aldri være mindre enn varigheten for kunde.

Hvis du har en tjeneste som gir deg en sjanse til å ta en pause fra den kunden, og betjene en annen kunde, kan du legge til en virketid for tjenesten. Denne virketiden kan for eksempel være når en hårfarge virker. Hvis du legger til virketid i en tjeneste, må du også definere når virketiden starter under virketid start på venstre side.

Om du har virketid skrudd på for en tjeneste, vil denne også automatisk bli lagt til på bookinger gjort via Online booking.

Bookinger med virketid vil se slik ut i kalenderen

Virketidens varighet vises ikke? Du kan aktivere det under Bedrift - Informasjon - Innstillinger for online booking - Slå på virketid for kalenderen

Tilleggstjenester

Tilleggstjenester er tjenester du kan tilby i tillegg til en annen tjeneste. Kundene vil få dette opp som valg å ha valgt en tjeneste fra online booking, eller du kan legge den til selv for en kalenderbooking, etter at du har valgt en tjeneste.

1. Go to Tjenester - Prisliste - Tilleggstjenester- Velg “Lag ny tilleggstjeneste

Merk! Tilleggstjenester gjelder for kategorier, så hvis du ønsker å tilby den samme tilleggstjenesten for flere kategorier, må du legge den til alle kategoriene du ønsker å tilby tilleggstjenesten til.

For å gjøre dette enklere kan du velge"Kopier fra eldre".
Du kan bruke dette for å kopiere tilleggstjenester du allerede har lagt til i en annen kategori.

Hvordan sette opp en tilleggstjenester

1. For å sette opp en tilleggstjeneste for alle brukere. Gå til Tjenester - Prisliste - Tilleggstjenester - Velg "alle -knappen"

2. Sett tilleggstjenester individuelt. Gå til Tjenester - tjeneste pr bruker, og velg brukeren du vil angi tilleggstjenester for, og velg deretter tilleggstjenester.
Velg tilleggstjenestene du vil aktivere, og trykk på lagre.
Gjenta denne prosessen for alle brukere du ønsker å aktivere tilleggstjenester.

Merk! Pr dags dato vil tidsbruken og prisen på tilleggstjenester være den samme for alle brukere.