Kom igang med Timma Pro
Bruker spesifikke endringer.

Hvordan redigere kontaktinfo, online booking innstillinger, arbeidstider og tjenester for en bruker.

Tine Kummel avatar
Skrevet av Tine Kummel
Oppdatert over en uke siden

1. Redigere grunnleggende innstillinger

De grunnleggende innstillingene slik som å endre kontaktinformasjon finner dere under Min Konto - Informasjon. Nesten alle brukere har muligheten til å redigere sin egen info. Det eneste unntaket er brukere uten muligheten for å logge inn.

Det er viktig at kontaktinfomasjon er oppdatert da vi sender epost og sms basert på denne informasjonen. Dine personlige kontaktopplysninger slik som telefonnummer og epost er ikke synlig for dine kunder. Derimot så vil beskrivelse, tittel og kallenavn være sylig for deres kunder på Online booking og Timma sin Markedsplass.

Dersom du har ditt eget firma, så legges også organisasjons nummer inn her.

2. Tilleggsinnstillinger

Tilleggsinnstillinger vil dere finne under Min konto nedenfor Informasjon avsnittet.

Tilleggsinnstillinger består av innstillinger relatert til online bookinger.

Dersom du ønsker å motta eposter om nye bookinger til en annen epost enn den du logger inn med, kan du legge til denne under Videresend e-post til en annen adresse.

Tidsmagnet kan være nytting å benytte dersom du ikke ønsker at kundene skal booke en time i midten av en åpen luke i deres kalender.
Tidsmagnet begrenser tilgjengelige tider som kunden kan booke via deres online booking.
Dette hjelper dere å redusere hull i kalenderen iløpet av arbeidsdagen og effektivisere deres tid.

Det er 3 tidsmagneter å velge mellom.

Tidsmagnet (enkel) tillater online bookinger ved siden av eksisterende reservasjoner eller mot start og slutt av en arbeidsdag, hvis det er mindre enn 4 timer igjen av arbeidsdagen.

Tidsmagnet (middels) tillater online bookinger for dager med eksisterende reservasjoner og bare for tider ved siden av eksisterende bookinger eller mot start og slutt av en arbeidsdag.

Tidsmagnet (sterk) tillater online bookinger for dager med eksisterende bookinger og kun ved siden av eksisterende bookinger.

3. Sette opp arbeidstider og ferie

Arbeidstider kan redigeres tre ulike måter: Under Mer - Arbeidstider (kun synlig for administratorer), under Kalender og under Min konto - Arbeidstider.
Sistnevnte er det beste valget dersom du skal sette opp arbeidstider for en lengre periode.

På denne siden vil du også kunne sette opp ferie og annet personlig fravær.

Du kan sette opp at dine arbeidstider åpner automatisk under Automatiske arbeidstider. Dette betyr at systemet åpner en ny dag for online booking ved midnatt. Du kan definere hvor mange dager fremover du ønsker å åpne.

Her finner du en steg for steg guide for Automatiske arbeidstider:

• Definer dine standard arbeidstider fra mandag til søndag. Du kan åpne/lukke en spesifikk ukedag ved å trykke på det grønne feltet for å lukke, og det røde feltet for å åpne.

• Velg "Opprett arbeidstidene automatisk" og velg hvor langt frem i tid du ønsker at din online booking skal være åpen. Obs! Automatisk arbeidstider vil kun fungere dersom du har samme arbeidstider hver uke.

• Datoene under "Sett arbeidstider" viser automatisk de riktige datoene i henhold til tidsperioden som er valgt for online bestilling. For å fullføre automatiske arbeidstider, trenger du bare å trykke på lagre.

For å sette opp like arbeidsider hver andre uke, oddetallsuker, partallsuker, hver tredje uke velg alternativ for dette.
For eksempel: Oddetallsuker mandag-fredag, partallsuker mandag-lørdag.

Sett opp standard arbeidstid for oddetallsuker - lagre - under Lagre tider for velger du oddetallsuker - lagre.

Sett opp standard arbeidstid for partallsuker - lagre - under Lagre tider for velger du partallsuker - lagre.

Husk å alltids lagre etter hvert steg!

Du kan også sette opp arbeidstider manuelt lenger ned på siden.

Dette gjør du ved å trykke på det grønne feltet for å lukke, og det røde feltet for å åpne.

Grønn betyr at dagen er åpen, mens rød betyr at dagen er lukket. Du kan redigere tidene i feltene for start og slutt av arbeidsdagen.
Husk å lagre før du går videre til neste uke med pilene.

4. Leie av stol og kassa inntillinger

Kassa under Brukerinformasjon definerer selskapets rapportering og kontantbalanse.
Kassa lister opp alle organisasjons nummer du kan koble deg mot.
Å leie en stol har tilnærmet lik prosess som en ansatt, forutenom at du må legge til organisasjonsnummer under min konto, og velge riktig kassa (din egen) etter du har lagret ditt organisasjonsnummer.

Hvis salongen benytter en integrert betalingsterminal og du ønsker å legge til din konto til betalingsterminalen, se artikkel for betalingsterminal (link)

Du kan også endre din faktura adresse dersom du ønsker å motta faktura til en annen epost enn du logger inn med, dersom du selv betaler for bruk av Timma.

5. Tjenester

Siste del av bruker spesifikke innstillinger er å definere hvilke tjenester du utfører.
Dette kan defineres under tjenester - tjenester pr bruker.

Hvis salongen allerede har satt opp tjenester i prislisten, kan du velge de tjenestene du utfører under tjenester pr bruker ved å krysse på tjenestene.

Her kan du også definere pris og tidsbruk for din bruker.

Tidsbruk for tjenesten;
Her setter du opp tiden tjenesten tar for kunden, og tiden tjenesten tar fra deres side. Dette gjelder hvis du for eksempel trenger 15 min ekstra til forberedelse til timen, eller til vask/klargjøring til neste kunde ved timens slutt.

Hvis du har en tjeneste som inneholder virketid, legger du til dette under virketid start.

Virketid benyttes ved for eksempel mens en hårfarge virker.