Ressurser

Denne artikkelen vil forklare hva ressurser i Timma pro er, og hvordan det brukes

Tine Kummel avatar
Skrevet av Tine Kummel
Oppdatert over en uke siden

Innhold

Hvordan sette opp en ressurs

Noen av tjenestene dine kan være avhengig av et bestemt rom eller en bestemt maskin. For dette har Timma ressurser. Hvis salongen din for eksempel har et rom for massasje og to personer som masserer, sikrer ressurser at det ikke blir en dobbel booking selv om den andre brukeren er tilgjengelig. Du kan følge instruksjonene nedenfor for å begynne å bruke ressurser.

1. Gå til Bedrift - Ressurser - Klikk på + knappen for å legge til en ressurs (Dette kan kun gjøres av administratorer)

Linke en ressurs til en behandling

Når du har lagt til en ressurs, må du bestemme hvilke tjenester den gjelder for under Tjenester. Bruk ressurs-kolonnen under Tjeneste pr bruker for dette.
Husk å lagre endringene når det er gjort. Dette må gjøres for alle brukere som bruker ressursen.

2. Gå til Tjenester - Tjeneste pr bruker for å angi hvilke tjenester du vil bruke ressursen på.

Når disse stegene er gjennomført, har du aktivert Ressurser. Når en tjeneste bruker en ressurs, vil den ledige tiden automatisk bli fjernet fra online booking hvis den ressursen allerede er i bruk, og dermed eliminere dobbeltbookinger. Du kan gjøre overstyre dette fra kalenderen, men Timma vil advare deg når du prøver å gjøre en.

Du kan se bruken av ressursen i kalenderen ved å klikke på ressurs-knappen og velge ressursen.

Bestillinger som bruker ressursen har en mørkere farge.

Hvis du prøver å opprette en booking på samme tid som en eksisterende booking som bruker ressursen, vil Timma advare deg om en "kolliderende ressurs".

Hvis du velger lagre etter dette, vil Timma igjen advare deg om at det er en kolliderende ressurs for denne bookingen. Du kan deretter velge Ok for å opprette bookingen.

Hva er en ressursbruker?

En ressursbruker er en bruker som fungerer som en ressurs, ved at du kan bruke dem til å blokkere bestemte tider på dagen for bestemte tjenester. For eksempel hvis en frisør bare vil utføre fargebehandlinger på ettermiddagen, kan de bruke ressursbrukeren til å blokkere tider om morgenen.

Bruk av en ressursbruker

1. Go to Bedrift - Bruker

2. Opprett en ny bruker, og velg Ressurs (f.eks massasjerom)

3. Skjul ressursbrukeren fra Online Booking under Min konto som vist.

4. Gå til Bedrift - Ressurser, og opprett en ressurs for blokkering av tider. I dette eksemplet "Blokkering".

5. Gå til Tjenester - Tjeneste pr bruker og velg en pausetjeneste fra kategorien Personlig/pause for ressursbrukeren. Angi blokkering som ressurs for denne tjenesten. Husk å velge riktig person under Tjeneste pr bruker og lagre.

6. Gå til dine tjenester under Tjenester - Tjeneste pr bruker, og velg ressursen for tjenestene du vil blokkere i løpet av bestemte tider.

7. Legg til tjenesten som ble valgt for blokkering i ressursbruker-kalenderen på tidene du vil blokkere tjenestene som er valgt ovenfor.

På bildet ovenfor har "Bruker" blokkert tjenesten Frisyre og Ny frisyre, med tjenesten Blokker tid for mandag, onsdag og fredag, mellom kl 12 og 16.

MERK! Hvis du vil blokkere de samme tidspunktene for de samme dagene i en lengre periode, kan du bruke knappen "Gjenta eller legg til andre" når du legger til i kalenderen.