I denne artikkelen vil du lære hvordan du bruker kassa

Oppdatert over en uke siden

Timma er et komplett digitalt kasse system som super enkelt kan synkroniseres med kalenderen for enkel betaling, online betaling, gavekort, varelager og rapporter.

Du kan også integrere kassa til en betalings terminal for en sømløs opplevelse.

I denne artikkelen vil du lære forskjellig funksjoner for Kassa.

Ta en betaling fra en kalender booking

Å ta imot en betaling i kassa er enkelt, bare følg disse instruksjonene steg for steg.

1. Åpne bookingen du ønsker å ta betalt for i kalenderen.

1. Trykk på betaling knappen nederst til venstre.

Hvis du ønsker å legge til produkter eller andre behandlinger på kvitteringen, legg ved produktet eller behandlingen i søkefeltet, og velg deretter det riktige alternativet. Du kan benytte deg av pluss knappen hvis du trenger å legge ved flere linjer. Du kan også benytte en produkt skanner for å skanne produktene.

Som standard er tjenestene registrert som inntekt for brukeren som bookingen er registrert på i kalenderen.

Inntektene til produkter går til brukeren som er merket som standard eier av produktet på under Produkter.

Når du har lagt ved alle produktene og behandlingene som kunden skal betale for, kan du velge hvilken betalingsmetode som kunden skal benytte og bekrefte betalingen ved å trykke på knappen nederst til høyre.

Hvis en kunde ønsker å benytte seg av flere betalingsmetoder, velg først kontant som betalingsmetode. Videre legger du ved totalbeløpet kunden skal betale med kontanter. Etter det vil systemet automatisk kalkulere den resterende summen som kort betaling.

Etter at betalingen er godkjent, kan du enten sende kvitteringen til kunden på epost eller skrive ut kvitteringen. For å kunne sende kvitteringen på epost, må epost adresse være fylt inn i kontaktinformasjon for kunden under informasjon

Sende kvittering via SMS

Etter en betaling er bekreftet, kan du enten sende kvitteringen til kunden på epost, SMS eller printe ut kvitteringen.
Informasjon til kunde vil hentes fra kundeinfo som er fylt inn, men kan endres i kvitteringen før den sendes.

Merk! SMS kvittering koster per sms som sendes ut.
Du kan lese mer om fakturering av SMS her.

Dersom du sender kvittering som SMS vil det bli sendt en link som kan brukes til å åpne kvitteringen som et bilde (se bilde).

MERK:

Det er mulig å legge til ekstra informasjon på kvitteringen. Før du bekrefter betalingen kan du trykke på "Legg til mer informasjon på kvittering", og legge til ønsket
informasjon.

Teksten vil da komme på kvitteringen.

Ta betalt i kassa

Kassa er mest brukt via kalender bookinger.

I situasjoner hvor betalingen ikke er linket til noen booking, for eksempel en drop in kunde som skal kjøpe et gavekort eller et produkt gjør du følgende

1. Trykk på Kassa knappen til høyre i kalenderen.

Velg "Hurtigkasse" hvis du ønsker å legge ved kundeinformasjon på kvitteringen. Kjøpet blir da registrert på kundekortet tilhørende kunden.

Velg "betaling" hvis du ikke ønsker å legge ved kundeinformasjon på salget.

1. Legg ved produkter eller behandlinger som kunden ønsker. Du kan også trykke på pluss knappen hvis du ønsker flere linjer. Her kan du også benytte deg av en produkt skanner for å skanne produktene.

2. Du kan selge gavekort ved å trykke på den blå gavekort knappen. Her kan endre summen på gavekortet i pris/stk feltet.
    Gavekortet vises som åpne inntekter i salongens inntekter. Når gavekortet brukes, blir inntektene registrert til en bestemt bruker ved å bruke gavekort som betalingsmetode i Timma

3. Når du har lagt ved alle produktene og behandlingene, kan du velge betalingsmetode. Velg betalingsmetode og bekreft betaling nederst til høyre.

4. Hvis en kunde ønsker å dele opp betaling i forskjellig betalingsmetoder, velger du først kontant som betalingsmetode. Deretter legger du ved summen kunden skal betale med kontanter. Etter det vil systemet automatisk beregnet det resterende beløpet på betalingsmetode kort.

5. Etter at betalingen er bekreftet, kan du enten sende kvitteringen til kunden på epost eller printe ut kvitteringen. For å kunne sende kvitteringen på epost, må epost adresse være fylt inn i kontaktinformasjon for kunden under informasjon

Hvordan refundere et salg

Noen ganger må du gjøre en tilbakebetaling eller korrigere et salg.

Her er instruksjonene hvordan du gjør det.

Gå til rapporter > kassa

Finn salget du ønsker å tilbakebetale/korrigere og åpne kvitteringen.

Klikk på tilbakebetale knappen for å annulere betalingen og bekreft ved å klikke Ok.

For å foreta en ny betaling på samme kunde, klikk på "Ny betaling" -knappen. Hvis du ønsker det, kan du vise den originale kvitteringen ved å klikke på pilsymbolet øverst på kvitteringen.

Vær oppmerksom på at tilbakebetalinger og nye betalinger alltid blir lagt ut den dagen de utføres.
Kvitteringer kan ikke redigeres tilbake i tid, og det må gjøres en refusjon og deretter opprette en ny betalingstransaksjon.

Merk!

Det er ikke mulig å tilbakebetale via betalingsterminalen hvis man ikke har denne tilleggstjenesten via Nets.

Dette koster 100 kr ekstra pr mnd.

Uttak og innskudd

Uttak og innskudd i kassa gjøres direkte fra kalenderen.

1. Trykk på handlekurv knappen til høyre i kalenderen.

2. Velg riktig kasse og velg utakk eller innskudd.

3. Velg bruker i kassen og skriv inn beløpet. Du kan også legge til en forklaring på transaksjonen, for eksempel "Bankoverføring". Velg deretter Bekreft uttak / innskudd-knapp.

Dersom du skal ta kontanter ut fra Timma og inn i bank, velger du Uttak.

4. Systemet genererer en kvittering når uttaket/innskuddet er gjennomført, denne kan du printe ut om ønskelig.

Hvordan finne spesifikk betaling

Hvis du trenger å finne en spesifikk betaling, vil den beste måten være å gå inn på rapporter > kasse.

.

Du kan enten filtrere på dato eller bruker for å finne en betaling ELLER finne en spesifikk betaling ved å bruke søkefeltet, for eksempel med kvitteringsnummer, kundenavn eller behandlingsnavn.

Nå er dere klar til å bruke Timma sin kasse! 🤩