Gavekort og forhåndsbetalinger

I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom gavekort, online gavekort og forhåndsbetalinger

Tine Kummel avatar
Skrevet av Tine Kummel
Oppdatert over en uke siden

I Timma kan du aktivere online betalinger for din salong.

Online betalinger tillater salongen å selge online gavekort og å ta imot forhåndsbetaling for bookinger.

1.Hvordan selge et gavekort

2.Hvordan ta betaling med gavekort som betalingsmetode
3.Hvordan sette opp online gavekort og/eller forhåndsbetalinger for din salong
4.Gavekort rapport

1.Hvordan selge et gavekort

For å selge et gavekort - følg disse enkle stegene:

Klikkhandlekurv ikonet i din kalender

Velg Hurtigkasse og fyll inn informasjon om kunden. Trykk deretter Betaling

Klikk på gavekort ikonet og rediger summen for gavekortet

Du er nå klar for å velge betalingsmetode for kjøp av gavekortet.
Velg deretter Bekreft betaling.

Gavekort koden vil komme på kvitteringen (se bilde)

Du vil også få muligheten til å legge til tilleggsinformasjon for gavekortet om nødvendig.

2.Hvordan ta betaling med gavekort som betalingsmetode

Etter du har lagt til alle behandlinger og produkter kunden skal betale for i kassen, velg "gavekort" som betalingsmetode.

Start å skriv endten gavekortkode eller navn gavekortet er registrert på i søkefeltet

Når du får opp det riktige gavekortet, trykk for å velge gavekortet

Hvis gavekortets verdi ikke dekker hele summen som kunden skal betale - velg hvilken betalingsmetode som skal benyttes for resterende sum og deretter Bekreft betaling. Dersom kunden har flere gavekort kan du legge til det også.

Du har nå tatt imot en betaling med Gavekort som betalingsmetode!

3.Hvordan sette opp online gavekort og/eller forhåndsbetalinger for din salong

For informasjon om hvordan du kommer i gang med online gavekort eller forhåndsbetalinger så kan du lese mer om dette i vår hjelpeartikkel ved å klikke her.

Du kan aktivere gavekort shoppen fra Bedrift > Informasjon

Velg hvilken av alternativene du ønsker å tilby for din salong og trykk lagre endringer.

For mer informasjon om hvert alternativ kan du trykke på informasjons ikonet ved hvert alternativ.

Du vil finne Iframe kode og online gavekort link ved å trykke på: "hvordan legge til online gavekort på for eks hjemmeside?"

Iframe koden lar deg integrere online gavekort til salongens.

Dette kan du gjøre selv eller gjennom din kontakt for nettside. Har du hjemmeside gjennom Timma så vil den integrerte gavekort shoppen dukke opp automatisk.

Du kan også dele link for online gavekort til dine sosiale medier sånn som Facebook og Instagram.​

4.Gavekort rapport

For å finne Gavekort rapport, gå til Rapporter > Gavekort

Her vil du finne alle salongens gavekort listet og du har full oversikt over når hvert gavekort er kjøpt, når det utløper osv.

Klikk på ønsket måte å laste ned rapporten på, eller send rapporten direkte på epost.