Salgsrapporter

Gjennomgang av ulike salgsrapporter som Timma Pro tilbyr

Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen er nyttig for salonger som benytter Timma Pro som kassesystem.

Den definerer formålet med de ulike rapportene og hvordan forstå tallene.

Hvor kan jeg finne rapportene?

For regnskapsformål anbefaler vi å hente ut rapporter fra Rapport siden hvor inntektene er oppført basert på organisasjonsnummer på kvitteringen.
Du kan velge ditt organisasjonsnummer øverst til venstre. Under vil du finne en liste med daglige og månedlige rapporter.

Rapporter på denne siden har ikke fordeling av salg per bruker. Dersom en salong har for eksempel tre ansatte, så vil alle salgene for alle tre summeres i rapporten.
For å regne ut provisjon anbefaler vi å bruke Interne fakturaer og Lønninger sidene.
Du kan også finne fordeling av rapporter under Rapporter -> Kasse.

Når du trykker på en av rapport knappene så vil Timma åpne opp et pop-up vindu med valgalternativer om å enten åpne, laste ned eller sende rapporten.
Bildet under viser pop-up vinduet.

Salgsrapporter

Salgsrapporter er de viktigste dokumentene som du sender til din regnskapsfører.
Timma har to ulike rapporter: Utvidet rapport og samlet rapport.

Utvidet rapport lister alle inntekter separat, som betyr at hver tjeneste og produkt som har blitt solgt til kunder er listet opp.

Samlet rapport kombinerer de like tjenestene og produktene sammen og viser antallet av disse. For eksempel at du har solgt 14 Klipp kort hår.

Som regel foretrekker regnskapsfører å motta samlet rapport.

Salgsrapporter er delt inn i fire seksjoner: tjeneste og produktsalg, kontant balanse, gavekort og fakturaer.

Tjeneste og produktsalg (se bildet under) kombinerer produkt og tjeneste salg med unntak av de som har blitt solgt med faktura som betalingsmetode.

Den siste seksjonen summerer salg og viser de ulike betalingsmetodene brukt.

Sum for provisjon som vises under er det Timma tar fra online betalinger når en kunde kjøper en tjeneste på forhånd via online booking.
*Online betaling må velges for at dette skal være et alternativ.

Neste vil du finne kontant balanse seksjonen. Dette viser kontant balansen ved i begynnelsen av perioden og På slutten av perioden rapporten gjelder for.

Liste over uttak og innskudd finner du under kontant - begynnelsen av perioden og på slutten av perioden.

Etter kontant seksjonen vil du finne gavekort seksjonen inkludert liste med solgte og brukte gavekort. Brukte gavekort viser summen av gavekort brukt per kasse (hvis det er mer enn en kasse i salongen). Hvis du selger gavekort for salongen (Gavekort går standard til hovedbruker i Timma), vil gavekortene kunne brukes som betalingsmetode for andre selskaper på din Timma konto også. Dette tillater deg å se hvor mye penger et selskap skal sende til et annet.

Sist men ikke minst så vil du finne en liste av fakturaer sendt og betalt i løpet av perioden. Vi har skilt fakturaer fra annet salg fordi det da kan brukes enten til å telle sendte fakturaer eller betalte fakturaer som en del av de totale inntektene.

Den siste seksjonen i rapporten viser verdien av åpne fakturaer ved begynnelsen av perioden, verdien av nye fakturaer i perioden og verdien av åpne fakturaer på slutten av perioden

Faktura balanse seksjonen er basert på organisasjonsnummer og ikke per bruker, så å ta en rapport under "Kasse" kan gjøre at du ikke har mulighet til å sjekke faktura balanse for en spesifikk bruker i salongen dersom hen er en del av en kasse som benyttes av flere brukere.

Provisjons rapporter

Provisjons rapporter inkluderer forhåndbetalinger fra online booking og online gavekort salg. For å komme i gang med forhåndsbetalinger kan du lese denne artikkelen.

Provisjons rapporter inkluderer ikke Markedsplass provisjon.

I den første seksjonen finner du en liste over online bookinger som kunder har forhåndsbetalt. Stripe vil distribuere og sende pengene fra forhåndsbetalinger til salongens bankkonto innen 5-7 virkedager fra kjøpet. Timma sin kommisjon (3,5%) trekkes fra utbetalingene automatisk.

I neste seksjon vil du finne listet online gavekort som er solgt. Timma sin kommisjon (6,5%) trekkes fra utbetalingene automatisk, og pengene sendes til salongens bankkonto innen 5-7 virkedager fra kjøpet.

Med både forhåndsbetalinger og onlinegavekort vil det være salongens bankkonto som pengene vil sendes til.

Det er ikke mulig for Stripe (nå Timma Pay nettbetalinger) å sende pengene direkte til de som leier stoler selv om bookingen er gjort i hens kalender.

Markedsplass rapport

Markedsplass rapport inneholder informasjon om Timma kreditt og markedsplass provisjon.

Kunder kan benytte deres Timma kreditt til å betale delvis eller fult for bookinger som gjøres på markedsplassen Timma.no.
Markedsplass rapport har først den totale summen av Timma kreditt brukt i løpet av perioden og deretter fordeling av Timma kreditt brukt per bruker under seksjonen "kasse".

Etter dette vil du finne en oppsummering av markedsplass provisjon.
Provisjon fakturert i tidsperioden har informasjon om summen av provisjons betalinger sent i løpet av den valgte perioden. Dersom rapporten taes i Mai, så vil dette indikere provisjon for april.

Sum av provisjon viser hvor mye provisjon Timma kommer til å fakturere for bookinger i løpet av perioden.
Under dette finner du også fordeling av provisjon per bruker.