Kundstatistik
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Under fliken kunder finns det en ny funktion som gör det möjligt för er att ta fram statistik om era kunder. För att komma åt kundstatistik behöver du endast klicka in dig på fliken Kunder.

På sidan kan ni nu se två nya knappar:

1. Lägg till eller ta bort synliga kolumner

2. Justera filter

3. Ladda ner kundlistan med de visade ikonerna som en .CSV fil ( denna fil kan öppnas med de flesta kalkylprogram såsom Excel.)

Kolumner under fliken kunder

Knappen för att lägg till eller ta bort synliga kolumner gör så att du kan välja vilken information som skall vara synlig för er på sidan Kunder.

Som standard visas Namn, E-post, Telefon, Senaste bokningen samt nästkommande bokning kommer att synas.

Namn

Kundens namn

E-post

E-postadress till kunden

Telefon

Telefonnummer till kunden

Totala besök

Totalt antal besök av kunden

Besök i 2021

Antal kundbesök under år 2021. Antal som går från 0 och uppåt

Besök i 2022

Antal kundbesök under år 2022. Antal som går från 0 och uppåt

Avbokingar

Totalt antal avbokningar av kunden. Antal som går från 0 och uppåt

Avbokningar i 2021

Avbokningar av kund 2021. Antal som går från 0 och uppåt

Avbokningar i 2022

Avbokningar av kund 2022. Antal som går från 0 och uppåt

Kommande bokningar

Antal kommande bokningar av kunden. Antal som går från 0 och uppåt

Försäljning

Total försäljning av kunden. Inkluderar både produkt- och tjänsteförsäljning

Försäljning i 2021

Total försäljning av kunden 2021

Försäljning i 2022

Total försäljning av kunden 2022

Produktförsäljning

Kundens totala produktförsäljning

Produktförsäljning i 2021

Kundens totala produktförsäljning 2021

Produktförsäljning i 2022

Kundens totala produktförsäljning 2022

Senaste bokningen

Datum för kundens senaste besök

Nästkommande bokning

Datum för nästa besök av kunden

Stamkund

Om kunden har markerats som en stamkund visar detta vilken användare det gäller

Hur man använder de justerbara filtren på sidan Kunder

Justera filter

Det finns tre typer av filter, numeriska, text- och datum filter. På sidan Kunder är det endast stamkunder som har textfilter medan Senaste bokning och Nästkommande bokning använder sig av datumfilter. När man skall applicera ett filter måste man först välja vad man vill applicera, som ett exempel är: Om man vill se alla kunder som har besökt salongen mer än 5 gånger behöver man klicka på totalt antal bokningar fältet och välja Större än, knappa in 5 värde, därefter klicka på knappen OK längst ner på sidan, se bild nedan. Detta kommer att filtrera bort alla kunder med mindre än 6 besök från tabellen.

Observera! Du kan använda ett filter utan att visa kolumnen, vilket kan vara användbart om du vill begränsa informationen som visas, men ändå vill använda specifika filter.

Text filter

Inget filter - Standardvärde, påverkar inte rapporten

Lika med - Måste vara följande. Observera! Är skiftlägeskänslig ex. Om Användaren som kunden du vill filtrera efter är en stamkund hos MBA, så måste det skrivas exakt som det. Att skriva mba kommer inte att ge dig några resultat.

Inte lika med - Kan användas för att utesluta från rapporten

Inkluderar - Detta måste finnas med i texten.

Numeriska filter

Mindre än - Värdet måste vara mindre än detta

Mindre eller lika med - Värdet måste vara mindre eller lika med detta

Lika med - Värdet måste vara detta

Större än - Värdet måste vara mer än detta

Större eller lika med - Värdet måste vara exakt detta eller mer

Inte lika med - Kan användas för att utesluta produkter. ex. ställ in detta på 0 för besök om du vill exkludera kunder som inte har några bokningar

Datum Filter

Före - Kommer att visa resultat före detta datum

Lika med - Kommer att visa resultat för exakt detta datum

Efter - Kommer att visa resultat efter detta datum

Inte lika med - Visar resultat som inte inkluderar detta datum

Exempel filter

Här är ett antal användbara filter som du kanske vill använda:

Dina mest frekventa kunder

• Lägg till totalt antal besök i den synliga kolumnen

• Sortera efter totalt antal besök (välj totalt antal besök)

Kunden som spenderade mest

• Lägg till försäljning i synlig kolumn (eller försäljning 2021/2022, om du vill för ett specifikt år)

• Sortera efter försäljning

Nya kunder från den senaste månaden

• Välj filter

• Ställ in Totalt antal besök som lika med och ställ in 1 som värde (detta innebär att endast kunder som har besökt dina salonger en gång kommer att visas)

Ställ in Last as After, och välj från vilket datum du vill se nya kunder (Obs! Det kommer att vara från den dagen till idag)