Användarnivåer

Denna artikel går igenom de olika användarnivåerna och dess behörigheter i Timma Pro

S
Skrivet av Saga Ögren
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Olika användarnivåer

Det finns fyra olika användarnivåer som du kan välja bland i Timma Pro; Administratör, Användare, Begränsad användare och student. Denna artikeln kommer att gå igenom behörigheterna och synligheten för de olika nivåerna.

Administratör

Administratörer har full tillgång till alla funktioner i Timma Pro som statistik och rapporter för hela salongen. Administratörer kan ändra alla inställningar för hela salongen och användare.

Sidor som är endast synligt för Administratörer: Marketing, Interna fakturor, Löner, Kontrakt, Hemsida.

Användare

Användare är i allmänhet den användarnivå som är till för anställda eller hyrstolar. Detta är den vanligaste användarnivån om du har en större salong med många anställda eller egen företagare eftersom den är ganska självständig men ändå inte har all tillgång till alla inställningar och sidor. Som till exempel kan användare ställa in sina egna arbetstider men kan inte se intäkterna för andra företagare.

Sidor som är synliga för Användare:

Kalender, Rapporter, Produkter, Tjänster, Kunder, Företag, Mitt konto, Statistik, Feedback, Timma fakturor, Marknadsplatsen, Betalterminal.

Begränsad Användare

Begränsad användare är generellt den användarnivå som man använder för anställda. Notera att det finns några begränsningar som du kanske vill överväga när du väljer mellan Användare eller Begränsad användare. Som ett exempel kan inte en Begränsad användare ställa in deras egna arbetstider.

Sidor som är synliga för en Begränsad användare:

Kalender, Rapporter, Produkter, Kunder, Mitt konto, Marknadsplats, Statistik, Betalterminal, Feedback.

Student

Student nivån är den mest begränsade behörigheten. Avsikten med denna roll är att man endast kan använda kalendern och detta kan också begränsas ytterligare.

På grund av student statusen finns det många begränsningar för vad studenter kan göra och salongsägare eller administratör användare måste alltid ta ansvar från student användare. Studenter kan till exempel inte ställa in sina egna arbetstider så admin användaren måste göra det åt dem.

För studenter debiterar vi ingenting förrän de har tagit examen och därmed ändrats till Användare eller Begränsad användare.

Sidor som är synliga för Student:

Kalender, Mitt konto, Marknadsplats, Feedback.

Notera att studenter kan öppna och stänga kassaregister samt ta ut kassarapporter.

De vanligaste funktionerna för olika användarroller

Här kan du se en tabell från alla fyra användarroller och vad som är deras vanligaste eller efterfrågade funktioner.

​​

1) Om man använder sig av samma kassaregister (samma organisationsnummer)

2) Endast för aktuell dag

3) Endast i Rapporter > bokförings-flik

4) Endast för dem själva

5) Endast för dem som är markerade som stamkunder (hjärtikonen)

6) Endast deras egna fakturor

Bra att veta

Det finns vissa behörigheter och begränsningar som kan ställas in eller läggas till för dessa användarroller som nämns ovan.

Vänliga kontakta kundtjänsten om du är administratör användare och vill att vi ska ställa in dessa inställningar eller roller åt dig:

• Det finns en användarroll som heter Grupp Administratör och den kan användas om salongen tillhör en kedja. Skillnaden mellan Administratör och Grupp Administratör är att Grupp Admin är till för kedjor och de kan se statistik och intäkter för alla salonger som tillhör kedjan.

• Kundregistret kan döljas för användare och begränsade användare.

• Studentroller kan också begränsas ytterligare (begränsad student) så att de bara kommer att kunna se kalender och boknings information men inte något annat av ovanstående.

• Du kan ha tillgång för alla användare att se statistiken för hela salongen.

• Inget inloggnings alternativ kan ställas in för användare.

Grymt! Nu vet du allt du behöver veta om användarnivåer! 💜👌