Information om presentkort, förhandsbetalningar och onlineförsäljning av presentkort
Information om presentkort, förhandsbetalningar och onlineförsäljning av presentkort

I denna artikel går vi igenom presentkort i Timma samt förhandsbetalningar och onlineförsäljning av presentkort.

Mikael avatar
Skrivet av Mikael
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Timma kan du aktivera onlinebetalningar för din salong. Onlinebetalningar tillåter salongen att sälja presentkort online, samt kan du välja ifall du vill erbjuda förskottsbetalning av onlinebokningar.

Hur du sätter upp onlinebetalning av presentkort för din salong:

1. Hur du säljer ett presentkort från din salong

2. Hur du tar betalt med ett presentkort som betalmetod

3. Hur du sätter upp presentkort online / förhandsbetalning för din salong

4. Presentkorts rapporter

1.Hur du säljer ett presentkort från din salong

För att sälja ett presentkort från din salong, följ dessa enkla steg:

Klicka på kundvagns ikonen i din kalender.

Välj klient + betalning, fyll i kundens information och klicka därefter på Betalning.

Klicka på presentkort knappen och skriv in summan för presentkortet.

Du kan nu välja betalningssätt för presentkortet och klicka på bekräfta betalning.

Koden för presentkortet kommer att visas på kvittot. Du kommer också kunna lägga till ytterligare information för presentkortet vid behov.

2.Hur du tar betalt med ett presentkort som betalt alternativ.

Efter att du har lagt till den tjänst eller produkt som kunden skall betala för, väljer du presentkort vid betalningsalternativ.

I sökfältet kan du skriva in presentkortskoden eller namnet på den person som är registrerad på presentkortet.

Klicka på presentkortets information som dyker upp för det specifika presentkortet.

Om presentkortets saldo inte täcker hela summan - välj då vilken betalningsmetod som skall gälla för resten av summan och klicka bekräfta betalning.

Du har nu lyckats att ta en betalning med presentkort som betalningsalternativ.

3.Hur du sätter upp presentkort online eller förhandsbetalning för din salong:

För information om hur du kan komma igång med att sälja presentkort online eller med förhandsbetalning så kan du läsa mer om detta i vår hjälpartikel genom att klicka här.

4.Presentkorts rapport

För att finna rapporter för presentkort klickar du på :

Rapporter -> Presentkort.

Du finner alla dina presentkort listade och har då behörigheten att kunna se när presentkorten är köpta, när de löper ut etc.

Klicka på önskad knapp för att ladda ner rapporten, skriva ut eller mejla den.

Vilka rapporter behöver jag för bokföringen?

Vi rekommenderar att du både laddar ner en rapport för din försäljning som t.ex. Sammanställd rapport och att du även laddar ner Timma Pay utbetalningsrapporten. Du kommer att behöva båda rapporterna för att kunna bokföra din försäljning korrekt. Skulle du ha några frågor eller fundering kring detta är du varmt välkommen att kontakta vår support på support@timma.se så kan vi hjälpa dig!

Hur fungerar utbetalningarna?

När du skapar ditt Timma Pay konto får du även välja hur ofta du vill få utbetalt från Timma Pay. Om du vill veta mer om hur utbetalningar fungerar, vänligen klicka in dig på följande artikel.

Grymt jobbat! Nu vet du allt du behöver för att komma igång med onlinebetalningar och försäljning av presentkort 🏋️‍♀️🎉