Hvordan åpne og lukke kassa

Her vil vi vise deg hvordan du åpner og lukker kassen i Timma

Tine Kummel avatar
Skrevet av Tine Kummel
Oppdatert over en uke siden

I Norge er det lovpålagt med åpning og lukking av kasse. Dette for å generere Z-rapport.

Kassen skal åpnes før dagens første salg, og lukkes etter dagens siste salg.

Når kassen er lukket vil Z rapport for dagen genereres.

For å åpne og lukke kassen, følg disse enkle stegene.

1. Gå til kassa/handlekurven når du befinner deg i Kalender

2. Finn kassen som tilhører organisasjonsnummer du er tilknyttet og trykk Åpne

3. Skriv inn passordet du benytter for å logge inn i Timma og trykk lagre

Du har nå åpnet kassen og klar for å starte dagen!

For å lukke kassen gjør du på akkurat det samme som trinnene over, menn velger da Lukk i stedet for Åpne.

Når du lukker kassen så vil det genereres en Z rapport.

En Z rapport inneholder alle innslag gjort fra kassen åpnes til den lukkes.

Dagens Z rapport vil du få ut ved å trykke på Z rapport knappen.

Du vil også alltids ha tilgang til Z rapporter under Rapporter - Regnskap - Daglig rapport