Gå til hovedinnhold
Alle samlingerKassa
Integrere Fiken med Timma🥳

Her finner du instruksjoner på hvordan du kan automatisere prosessen med å sende bilag direkte fra Timma til Fiken

Camilla Fredrikke Thilesen avatar
Skrevet av Camilla Fredrikke Thilesen
Oppdatert over en uke siden

Fiken er en av Norges største regnskapssystemer og integrasjonen med Timma er superenkel. Med integrasjonen vil Timma sende deres rapporter daglig til Fiken og regnskapsfører trenger ikke manuelt å legge inn posteringer fra rapporten.

1. Oppsett av Fiken konto

I Timma Pro finner du Fiken under rapporter. Øverst på siden ser du selskap som kan velges. Som standard velges kassen som brukeren benytter.

Etter at du har trykket på Koble til konto blir du direkte tatt videre til Fiken. Logg inn eller opprett en konto dersom du ikke har det. Integrasjonen fra Timma sin side er kostnadsfri, men Fiken tar en mnd. beløp på 99 kr.

Etter at du har logget inn og godkjent tilkoblingen vil du bli tatt tilbake til Timma kontoen din og til innstillingene. Det neste steget som må gjøres er å velge kontoene som Timma skal sende bilagene til.

Merk at dersom du skal skille hårklipp fra andre tjenester så kan dette defineres lenger ned.

Kontoene for postering skapes i Fiken før man velger dem i Timma Pro.

Tjenesten må også defineres som en hårklipp i Timma Pro, dette gjør du via Tjenester og klikk på ikonet for redigering.

Under Regnskapsinnstillinger huker du av på Denne tjenesten er en hårklipp-tjeneste på Z-rapporten. Husk å lagre.

2. Sending av bilag til Fiken

Så fort du har satt opp riktige posteringer som matcher med dataen Timma sender til Fiken, kan du begynne å sende bilagene til Fiken.

Du kan også velge "Send bilag automatisk til Fiken hver kveld"
Ved å velge dette vil Timma automatisk sende bilag til Fiken i løpet av kvelden.
Dersom du ikke velger dette, kan du manuelt sende bilagene fra "Historikk"

OBS! Manuelle bilag vil legge seg under "ikke bokførte bilag" i Fiken

Du vil se bilagene som har blitt sendt fra Timma til din Fiken konto når du går til Annet > Fri postering. Her vil dine bilag være listet opp (se bilde). Bilag sendt fra Timma vil inneholde navnet Timma daglige salg

3. Hvordan opprette ny posteringskonto i Fiken

Som nevnt tidligere i denne artikkelen så er det nødvendig å opprette en ny konto i Fiken dersom det skal skilles mellom hårklipp og tjenester.

Gå til Oversikt > Kontoer.

Klikk så på Opprett ny konto, fyll nødvendig informasjon og deretter klikker du på Opprett ny konto.

Når kontoen er opprettet vil du da kunne finne denne via Fiken fanen i Timma Pro.

Gledelig endring i overføring av data

I begynnelsen av september (01.09.2024) legges Timma Pay terminal-transaksjonskostnader til i de daglige dataene som sendes til regnskapssystemet. Transaksjonskostnader legges til på følgende kontoer:

Fiken: Konto for programvarekostnader MVA 0% (Timma Pay-transaksjonskostnader)

Oppdateringen krever ingen handlinger fra din side, men vær vennlig å sjekke at du har riktig kontonummer i Fiken-innstillingene. Etter endringen trenger du ikke lenger manuelt legge til transaksjonskostnader fra Timma Pay-utbetalingsrapporten i regnskapssystemet.

Dersom du skulle støte på problemer - ikke nøl med å ta kontakt med oss!