Käyttäjätasot

Tässä artikkelissa kerrotaan eri käyttäjätasoista ja niihin liittyvistä toiminnoista ja rajoituksista

Jessica avatar
Tekijä: Jessica
Päivitetty yli viikko sitten

Eri käyttäjätasot

Kun uusi käyttäjä perustetaan, voit valita neljän eri käyttäjätason väliltä: Pääkäyttäjä, Käyttäjä, Rajoitettu käyttäjä sekä Opiskelija. Alempana kerromme tarkemmin jokaisesta käyttäjätasosta sekä mitä ominaisuuksia ja toimintoja näiden käyttäjätasojen alle kuuluu.

Pääkäyttäjä

Pääkäyttäjillä on pääsy kaikkiin Timma Pro:n ominaisuuksiin, kuten koko liikkeen raportteihin ja tilastoihin. Pääkäyttäjät voivat muokata omien tietojensa lisäksi myös kaikkien muiden käyttäjätasojen tietoja.

Seuraavat sivut ovat näkyvissä vain Pääkäyttäjille:

Markkinointi, Sisäiset laskut, Palkat, Sopimukset, Kotisivut.

Käyttäjä

Työntekijöille tai vuokratuolilaisille valitaan useimmiten Käyttäjä-taso. Käyttäjä on yleisin valinta silloin, jos omistat isomman salongin, jossa työskentelee useita työntekijöitä tai yrittäjiä. Käyttäjä pystyy käyttämään Timmaa hyvin itsenäisesti, vaikka hänellä ei ole pääsyä kaikkiin asetuksiin. Esimerkiksi Käyttäjät voivat itse asettaa omat työaikansa, mutta eivät voi nähdä muiden yritysten tuloja.

Seuraavat sivut ovat näkyvissä Käyttäjälle:

Kalenteri, Tulot, Tuotteet, Palvelut, Asiakkaat, Toimipiste, Omat tiedot, Tilastot, Palaute, Timma-laskut, Markkinapaikka, Maksupääte.

Rajoitettu käyttäjä

Rajoitettu käyttäjä valitaan silloin, jos käyttäjän toimintoja halutaan rajoittaa enemmän, esimerkiksi työaikojen asettamisen osalta. Tässä käyttäjätasossa on muutamia sellaisia rajoituksia, jotka vaikuttavat käyttäjän itsenäiseen Timman käyttöön eli tällöin pääkäyttäjän tulee asettaa ne Rajoitetun käyttäjän puolesta.

Seuraavat sivut ovat näkyvissä Rajoitetulle käyttäjälle:

Kalenteri, Tulot, Tuotteet, Asiakkaat, Omat tiedot, Markkinapaikka, Tilastot, Maksupääte, Palaute.

Opiskelija

Opiskelija on kaikista rajoitetuin käyttäjätaso. Tämän käyttäjän tarkoituksena on ainoastaan kalenterin käyttö eli varausten luominen ja muokkaaminen. Meidän on mahdollista rajoittaa kalenterin käyttöä myös siten, että kalenterin pystyy ainoastaan näkemään, eli varauksia ei pysty luomaan tai muokkaamaan.

Timman käyttöä opiskelijoille on rajoitettu, sillä opiskelija on aina salongin omistajan tai Pääkäyttäjän vastuulla. Esimerkiksi opiskelijat eivät voi asettaa omia työaikojaan, joten Pääkäyttäjän on tehtävä se heidän puolestaan.

Opiskelijoille Timman käyttö on ilmaista siihen asti, kunnes he ovat valmistuneet tai käyttäjätaso on muutettu Käyttäjäksi tai Rajoitetuksi käyttäjäksi.

Seuraavat sivut ovat näkyvissä Opiskelijalle:

Kalenteri, Omat tiedot, Markkinapaikka, Palaute.

Yleisimmät toiminnot ja rajoitukset eri käyttäjillä

Alla olevasta taulukosta näet kaikki neljä käyttäjätasoa ja mitkä ovat näiden roolien eniten käytettyjä ja kysyttyjä toimintoja.

Hyvä tietää

Joitakin oikeuksia ja rajoituksia voidaan lisätä myös yllä mainittuihin rooleihin.

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jos olet Pääkäyttäjä ja haluat meidän asettavan seuraavat oikeudet tai rajoitukset päälle:

• Jos salonkisi on ketjutettu muiden liikkeiden kanssa, on mahdollista muuttaa Pääkäyttäjän taso Ketjun Pääkäyttäjäksi. Näiden käyttäjätasojen ero on se, että Ketjun pääkäyttäjä on pääkäyttäjänä kaikissa liikkeissä sekä näkee tulot, raportit ja tilastot kaikista ketjun liikkeistä.

• Asiakaslista ja asiakaskortit voidaan piilottaa Käyttäjiltä ja Rajoitetuilta käyttäjiltä.

• Opiskelijakäyttäjän oikeuksia voidaan rajoittaa valitsemalla Rajoitettu opiskelija. Kyseinen rooli voi ainoastaan nähdä kalenterin ja varausten tiedot, mutta ei pysty muokkaamaan tai lisäämään varauksia kalenteriin.

• Kaikille käyttäjille voidaan antaa oikeudet nähdä koko salongin tilastot.

• “Ei kirjautumismahdollisuutta” voidaan asettaa alemmille käyttäjätasoille.

Hienoa! Nyt tiedät kaiken tarvittavan eri käyttäjätasoista! 👌💜