Työajat

Tässä artikkelissa kerromme kuinka voit asettaa työaikoja työntekijöillesi tai itsellesi.

Jessica avatar
Tekijä: Jessica
Päivitetty yli viikko sitten

Työaikojen asettaminen työntekijöille

Työajat-työkalu on tarkoitettu sellaisille salongeille, joissa pääkäyttäjät hallinnoivat työaikoja, esimerkiksi silloin jos salongissa on useita työntekijöitä.

Lisää > Työajat -välilehti on ainoastaan pääkäyttäjien ja ketjun pääkäyttäjien käytettävissä.

Mene kohtaan Lisää > Työajat > Työajat.

Tällä välilehdellä voit muokata ja asettaa työaikoja kaikille käyttäjille viikko kerrallaan. Työajan muuttaminen tapahtuu klikkaamalla kellon kuvaa päivän ja nimen kohdalla.

Oikean yläkulman asetukset-painikkeesta asetetaan oletukset alku- ja loppuajoiksi aamupäivälle, iltapäivälle ja koko päivälle.

Työaikaraportti

Mene kohtaan Lisää > Työajat > Työaikaraportti.

Tässä näet käyttäjäkohtaisen erittelyn työajoista valitulla aikajaksolla. Voit valita suodattimilla haluatko tarkastella työaikoja viikko- tai kuukausitasolla tai muulla aikavälillä. Voit valita ketkä kaikki käyttäjät näytetään.

Näet vielä tarkemman erottelun laskukaavoista klikkaamalla oikeassa laidalla olevaa nuolta.

Oikean yläkulman asetukset-painikkeesta (rattaan kuva) voit muokata ilta- ja viikonloppulisiä. Taulukossa määritellään lisät ja niiden alkamisajat. Kello-ikonia klikkaamalla voit asettaa lisän päälle tai pois päältä. Lisä voidaan asettaa prosentuaalisesti tai euromääräisesti.

Kun halutut asetukset ja suodattimet on valittu, voit joko tulostaa tai tallentaa tiedoston CSV. -muodossa.

Työaikaraportin termit

Tehdyt työtunnit

Työpäivien yhteenlaskettu kesto, josta on vähennetty lounastauot, henkilökohtaiset menot sekä sairaslomat

Varaukset

Työaikojen välissä olevien varausten yhteenlaskettu kesto

Varaamattomat

Työaikojen välissä olevien tyhjien välien yhteenlaskettu kesto

Tauot

Työaikojen välissä olevien lounastaukojen ja henkilökohtaisten menojen yhteenlaskettu kesto

Sairaslomat

Sairaslomiin lasketaan työaikojen sisälle sekä tyhjille päiville merkatut sairaslomat

Lomat

Lomiin lasketaan työaikojen sisälle sekä tyhjille päiville merkatut lomat

Vanhempainvapaat

Vanhempainvapaisiin lasketaan työaikojen sisälle sekä tyhjille päiville merkatut vapaat

Tilapäinen hoitovapaa (kipeä lapsi)

Tilapäiseen hoitovapaaseen lasketaan työaikojen sisälle sekä tyhjille päiville merkatut vapaat

Ylityövapaat

Ylityövapaisiin lasketaan työaikojen sisälle sekä tyhjille päiville merkatut vapaat

Iltalisät

Arkipäivien työajat, jotka on asetettu iltalisien jälkeen

Lauantailisät

Lauantailisiin laskettavat työtunnit

Sunnuntailisät

Sunnuntai - ja arkipyhälisiin laskettavat työtunnit

Työaikojen asettaminen itselle

Pääkäyttäjät, ketjun pääkäyttäjät ja käyttäjät voivat lisätä työaikoja Omat tiedot > Työajat -välilehdellä tai manuaalisesti kalenterissa. Pääkäyttäjä ja ketjun pääkäyttäjä voi lisätä tätä kautta työaikoja myös muille käyttäjille valitsemalla oikean käyttäjän oikean kulman vetovalikosta.

1. Aloita työaikojen asettaminen määrittelemällä Vakiotyöajat eri viikonpäiville. Aktivoi viikonpäivä auki/kiinni klikkaamalla päivän lyhenteestä (ma-su).

2. Valitse "Luo työajat automaattisesti", jonka jälkeen valitse kuinka pitkälle haluat työvuorojen avautuvan kalenterissa ja nettiajanvarauksessa. Automaattiset työajat toimivat vain, jos työvuorosi on samat joka viikko.

3. Työvuorojen asettaminen -laatikon päivämäärät säätyvät automaattisesti sen mukaisesti, mitä Automaattiset työajat -laatikon kohtaan "Nettivaraus auki" on asetettu. Kun olet laittamassa automaattisia työaikoja päälle, sinun ei siis tarvitse tehdä Työvuorojen asettaminen -laatikossa muuta, kuin klikata Tallenna-nappulaa ja homma on valmis!

4. Automaattiset työvuorot voi myös asettaa joka toiselle viikolle parittomille tai parillisille viikoille. Tällöin voit vaihtaa tyyppiä "Tallennetaan ajat" kentästä.

5. Voit asettaa myös sairauslomia, lomia tai poistaa työaikoja valitulla ajanjaksolla vaihtamalla ajanjakson tyyppiä.

Muista aina tallentaa jokaisen kohdan jälkeen!

Voit asettaa tai poistaa yksittäisen työpäivän kalenterinäkymän oikean yläkulman plus (+)- tai miinuspainikkeesta (-). Lisättäessä työpäivää valitse näkymästä käyttäjä, päivämäärä ja kellonaika.

Poistettaessa yksittäistä työpäivää, valitse se käyttäjä ja päivämäärä, minkä työajan haluat poistaa.