Lahjakortit
Lahjakortin myynti kassan kautta

Ohjeet lahjakortin myyntiin Timman kassan kautta.

Päivitetty yli viikko sitten

Timman kassan avulla voit myydä asiakkaillesi lahjakortteja. Järjestelmä luo automaattisesti lahjakorttikoodin asiakkaalle, kun maksu on viety läpi.

Lahjakortti on mahdollista myydä suoraan olemassa olevan kalenterivarauksen yhteydessä tai erillisenä maksuna klikkaamalla kalenterinäkymän ostoskärryn kuvaa.

Suosittelemme lukemaan ensin tämän ohjeen kassan käytöstä.

Kuinka lahjakortti myydään?

1. Klikkaa lahjapaketin kuvaa kassalla.

2. Järjestelmä lisää uuden rivin, jossa on lahjakortti oletussummalla 100€. Voit muuttaa kenttään haluamasi summan.

💡 Huom! Myydyissä lahjakorteissa ALV on 0%. Myydyt lahjakortit eivät oletuksena kirjaudu kenenkään käyttäjän tuloksi vaan näkyvät yrityksen tuloissa avoimina lahjakortteina. Kun lahjakortti aikanaan käytetään, ALV kirjautuu siinä vaiheessa käytettyyn palveluun ja kyseiselle yritykselle. Tulo kirjautuu myös kyseiselle yrittäjälle siinä vaiheessa, kun lahjakortti käytetään.

Voit poistaa tyhjän ylimmän rivin klikkaamalla rivin oikealla puolella olevaa punaista ruksia.

3. Valitse tämän jälkeen haluamasi maksutapa. Maksutavaksi voi valita esimerkiksi käteisen, kortin, lahjakortin. Klikkaa sitten "Vahvista maksu" -painiketta.

4. Lahjakortin koodi tulostuu kuitille. Kun lahjakortilla aikanaan maksetaan, oikea lahjakortti löytyy koodilla tai asiakkaan nimellä, jos asiakkaan nimi on myyntivaiheessa lisätty tietoihin. Kuitilta näet myös lahjakortin voimassaoloajan. Voimassaoloaikaa voit muuttaa Tulot > Lahjakortit -välilehdellä.

Voit myös lisätä lahjakortille lisätietoja, joiden avulla lahjakortti on mahdollista löytää järjestelmästä. Kuitin voit normaaliin tapaan joko tulostaa tai lähettää asiakkaalle sähköpostitse tai tekstiviestinä.