Hur du ser till att du är synlig på Marknadsplatsen
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Timma Marknadsplats är Timma.se eller vår Timma app, används för att visa dina tillgängliga tider automatiskt för tusentals potentiella kunder som letar efter den tjänst du tillhandahåller eller en ny favorit salong. Det finns några inställningar som är viktiga att kontrollera om du vill synas på Marknadsplatsen, så att potentiella kunder kan hitta dina tjänster och din salong.

Företagsinställningar

Inställningar för Marknadsplatsen

Inställningen för “Visa salongen på Marknadsplatsen” måste vara aktiverad för att din salong skall vara synlig.

Gå till Företag > Information > Inställningar för Marknadsplatsen och markera sedan “Visa salongen på Marknadsplatsen”. Glöm inte att klicka på Spara förändringar.

Adress till salongen

Säkerställ att du har lagt till en adress, postnummer och stad under Företag > Information > Kontaktuppgifter. Om man inte har angett en adress eller om adressen är felstavad kommer inte din salong att visas på kartan när en person söker.

Individuella inställningar

Se till att “Visa användaren på Marknadsplatsen” är aktiverad under Mitt konto > Information > Marknadsplats.

Inställningen för Marknadsplatsen är individuell, vilket gör att man själv kan styra om man vill synas eller döljas från Marknadsplatsen.

💡 Observera! Synligheten för studenter och praktikanter är begränsad. Om en användare är markera som en student eller praktikant kommer personen inte att vara synlig via kart sökningen. Men användaren kommer att vara synlig på salongens egna Marknadsplats sida, om det finns en annan användare som erbjuder samma tjänst som inte är en student eller praktikant.

Inställning för student kan man finna under Mitt konto > Information > Tilläggsinställningar.

Säkerställ att tjänster är synliga

Hur du namnger dina tjänster

Det finns två enkla sätt att söka efter tjänster på Marknadsplatsen: snabbsökning och kategorisökning. Du kan se till att kunderna hittar dig genom att namnge dina tjänster med enkla namn. Ett namn på en tjänst bör matcha de befintliga i serviceträdet för din salong att hitta på Marketplace för både snabbsökningar och kategorisökningar.

Du kan se detta under Tjänster > Katalog. Den gröna bocken indikerar att tjänsten finns listad på Marknadsplatsen och synlig för snabbsök.

Om den gröna bocken saknas kan du redigera tjänsten och därefter matcha namnet från de tjänster som finns hos oss. Därför är stavningen och ordningen viktig för att tjänster skall kunna vara synliga. Som ett exempel så är inte Spa ansiktsbehandling synlig på Marknadsplatsen men genom att använda dig av nyckelordet ansiktsbehandling kan du redigera tjänsten.

Till exempel Brow lift deluxe kan inte hittas genom snabbsökning på Marknadsplatsen, men genom att döpa tjänsten med sökordet "brow lift" istället kan du få den synlig i snabbsökningen och kategori sökningen. Gör följande för att redigera tjänsten:

1. Redigera tjänsten genom att klicka på penn symbolen till höger

2. Klicka på Hjälp för Snabbsök.

3. Välj det alternativ som bäst matchar din tjänst från kategorin, i det här fallet Brow lift. Du kan föreslå en ny tjänst med Föreslå en tjänst, om du inte hittar ett lämpligt alternativ. Vårt utvecklingsteam hanterar alla tjänsteförslag och vi lägger till nya tjänster när det finns tillräckligt med tjänsteutförare, eller vi märker att konsumenter söker efter dem med specifika namn.

4. Det är nu möjligt att hitta tjänsten. Kom alltid ihåg att trycka på Spara förändringar.

Priset för tjänsten

Målet med Marknadsplatsen är att den skall vara en transparent och pålitlig plattform för kunder som använder den. På Marknadsplatsen förbinder sig kunderna till det priset som de ser. En tjänst kommer inte att synas om priset på tjänsten är 0 kr eller saknas helt.

Gå till Tjänster > Katalog. Se över så att alla tjänsterna har ett standardpris.

Användare kan ha olika priser från varandra, liksom priser som skiljer sig från salongens standardpris. Kontrollera detta genom att klicka in dig på Tjänster > Individuella inställningar och se över så att alla tjänsterna har ett pris.

Se över din kalender och dina arbetstider

Det är också viktigt att se över din kalender och dina arbetstider. Se till att dina arbetstider är öppna de dagar du vill att kunderna ska hitta dig. Alla tjänster och tillgängliga tider är automatiskt synliga på Marknadsplatsen, så du behöver inte ha separata öppettider för det.

Skapa en lockande profil

Hur din salong ser ut i Timma kan göra stor skillnad i antalet bokningar som görs av kunder. En snygg profil hjälper dig att sticka ut. Bilder av bra kvalitet är av särskild vikt, bra recensioner och slutligen detaljerad information om de tjänster som din salong erbjuder. Salonger som dessa får fler bokningar än genomsnittet i Timma. 💰

Du kan läsa mer om detta i vår artikel Hur man skapar en enastående profil på Timma marknadsplats.