Timma Marknadsplats (Timma.se & Timma-app)
Namnge dina tjänster på Marknadsplatsen

Enkla förklaringar på hur du ökar synligheten av dina tjänster på Marknadsplatsen 💥

Michelle Liljefors avatar
Skrivet av Michelle Liljefors
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Timmas Marknadsplats är det enklaste sättet att marknadsföra din salong för människor i ditt område.

Alla tjänster och behandlingar som finns i din onlinebokning kan nu även hittas och bokas via marknadsplatsen! ✨

Genom att namnge dina tjänster enkla tjänstenamn kan du säkerställa att kunder hittar alla dina tjänster på Marknadsplatsen genom Marknadsplatsens snabbsök och kategorisök.

Läs mer om hur du kan namnge dina tjänster på Marknadsplatsen eller navigera direkt till det ämne du är intresserad av.

Snabbsök och kategorisök förklarat

Det finns två enkla sätt att söka tjänster på Marknadsplatsen, snabbsök och kategorisök. Dessa sökmetoder hjälper kunder att hitta den rätta tjänsten för deras önskemål.

Vad är snabbsök?

Snabbsök är en sökfunktion som tillåter dina kunder att enkelt söka efter tjänster eller en specifik salong genom dess namn eller genom specifika nyckelord.

När ett nyckelord har skrivits in i rutan, kommer Marknadsplatsen att automatiskt visa alla salonger som erbjuder just den tjänsten.

Snabbsök identifierar nyckelord och föreslår tjänster som innehåller detta nyckelord för kunden.

Vad är kategorisök?

Kategorisök gör att kunder kan bläddra mellan olika kategorier och se alla tjänster och salonger som erbjuder tjänster inom den valda kategorin.

E.x.

Välj Hår > Färgningar > Färgning och klippning

Marknadsplatsen visar alla salonger på kartan som erbjuder den valda tjänsten.

Namnge tjänsterna på Marknadsplatsen

Namnge dina tjänster ett kort och enkelt namn för att säkerställa att kunder kan hitta tjänsten de är ute efter. En tydligt namngiven tjänst är synlig både i snabbsök och i kategorisök och är enkel att boka på Marknadsplatsen.

Namnge tjänsterna

Namnge tjänsterna med enkla nyckelord. Exempelvis, "djuprengörande ansiktsbehandling" kan inte hittas via snabbsök, men genom att döpa tjänsten efter nyckelordet "ansiktsbehandling" till "Ansiktsbehandling djuprengörande" kommer tjänsten att synas både i snabbsök liksom i kategorisök.

Gå till Tjänster > Katalog

Du kan skapa nya tjänster genom att klicka på knappen "Skapa ny tjänst" eller döp om en existerande tjänst genom att välja knappen "Redigera Tjänst" till höger.

Den gröna ikonen ✅ efter tjänstenamnet indikerar att tjänsten kan hittas på Marknadsplatsen både genom snabbsök och kategorisök.

Om du vill namnge tjänsten ett mer specifikt namn, kan du lägga till fler ord efter nyckelordet för tjänsten.

E.g. Facial Gua Sha

Den gröna ikonen ✅ indikerar att din tjänst är sökbar och synlig i snabbsök och kategorisök!

Få hjälp att namnge tjänsterna

Om du inte kan hitta ett namn som matchar med din tjänst, kan du få hjälp att namnge tjänsten genom att klicka på "Hjälp för Snabbsök".

Välj tjänstekategorier och att ta dig vidare tills att du hittar ett namn som passar din tjänst!

Tjänsternas synlighet på Marknadsplatsen

Säkerställ att dina tjänster är synliga på Marknadsplatsen genom att se leta efter den gröna ikonen.

Samtliga tjänster med en grön ikon ✅ kan hittas på Marknadsplatsen.

Gå till Tjänster > Katalog

🚨 Alla tjänster utan en grön ikon ✅ är icke synliga via Marknadsplatsens Snabbsök eller Kategorisök, men kan hittas via salongens egen sida på Marknadsplatsen.

Kom ihåg att lägga in priser för tjänsterna för att de ska synas på Marknadsplatsens karta!

Föreslå ny tjänst

Om du inte kan hitta ett passande namn för din tjänst med hjälp av "Hjälp för Snabbsök" och du vill lägga till ett namn på en tjänst, kan du föreslå ett genom att välja "Föreslå en tjänst"-knappen.

Välj Tjänster > Katalog > Skapa ny tjänst > Hjälp för Snabbsök > Föreslå ny tjänst

Grymt jobbat!💫 Nu vet du allt om hur du lägger till dina tjänster på Marknadsplatsen och kan få ut alla fördelar med att låta Timma ta hand om marknadsföringen! 💕