Timma Pay
Kom igång med Timma Pay

I denna artikel går vi igenom alla steg för hur du kommer igång med vår betalterminal Timma Pay.

Michelle Liljefors avatar
Skrivet av Michelle Liljefors
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kontrollera paketet

När du mottagit paketet, säkerställ att förslutningen är intakt. Om klisterlappen är bruten, kontakta Timmas kundsupport.

Förberedelser

Ta ut terminalen ur paketet. Ladda terminalen genom att koppla in laddkabeln som medföljer i paketet. Du hittar terminalens laddningsport under silikon-klaffen på terminalens vänstra sida. Anslut sedan laddaren till ett eluttag.

Kvittoskrivare

Öppna luckan för kvittorullen högst upp på terminalen. Sätt in kvittorullen så att pappret är under rullen när du drar pappret. Stäng luckan och klipp av pappret genom att dra det ifrån dig.

Starta terminalen

För att starta terminalen, håll in strömknappen i ett par sekunder tills att skärmen lyser upp.

Koppla terminalen

När terminalen är startad, koppla den till ditt Wi-fi med följande steg.

1. Tryck på den blå knappen med en pil

2. Koppla terminalen till Wi-fi genom att klicka på + knappen längst ned på skärmen.

3. Aktivera Wi-fi

4. Välj ditt företag i Wi-fi-listan

5. Skriv in ditt Wi-fi-lösenord och klicka på koppla.

6. Klicka på Tillbaka-knappen längst ned på skärmen.

Bekräfta företaget

När du har kopplat terminalen kommer den att be dig bekräfta vilket företag du ska koppla terminalen till. Ditt företag ska redan vara inlagt i terminalen. Om ditt företag inte är inlagt, kontakta Timmas kundsupport.

Aktivera terminalen

Efter att du ställt in inställningarna i terminalen, måste den aktiveras via fliken Timma pay i Timma-pro.

1. Gå in på Timma Pay-fliken genom att klicka på Mer i menyraden på Timma.

2. Hitta ditt företag i listan och klicka “Öppna inställningar”

3. Bekräfta att du mottagit terminalen genom att klicka på “Markera som levererad”.

4. Aktivera terminalen genom att ange de sista 6 siffrorna i terminalens serienummer. Serienumret anges på baksidan av terminalen samt på lådan terminalen levererades i.

5. Bekräfta aktiveringen genom att klicka på “Slutför inställningar” i det högra hörnet.

Ta emot en första betalning

Testa terminalen genom att ta en betalning på 1 sek, som du sedan återbetalar. Du finner terminalens kontaktlösa kortläsare på den övre delen av terminalen och chipläsaren finner du längst ned på terminalen. Om transaktionerna inte går igenom, vänligen uppdatera mjukvaran i terminalen och upprepa testet. Om transaktionerna misslyckas efter uppdateringen, vänligen kontakta Timmas kundsupport.

Uppdatera terminalen

Låt terminalen göra en uppdatering av sin mjukvara. Terminalen gör detta automatiskt, men du kan även göra det manuellt med följande steg:

1) Öppna "Inställningar"

2) Välj "Enhetsinformation"

3) Press "Mjukvaruversion"

Terminalen kommer att börja söka efter mjukvaruuppdateringar och du kan ladda ned uppdateringen genom att klicka på “ladda ned”. Uppdateringen sätts igång automatiskt så snart filen är nedladdad. En uppdatering tar cirka 20-30 minuter.

Klart! 🌟 Nu kan du börja använda Timma Pay!🤩

Om du har några frågor, vänligen Timmas kundsupport.⛑