Marknadsföring

Denna guide visar dig hur du kan använda dig av vårt verktyg för marknadsföring i Timma Pro.

Michelle Liljefors avatar
Skrivet av Michelle Liljefors
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna guide visar dig hur du kan använda dig av vårt verktyg för marknadsföring i Timma Pro.

Marknadsföring med SMS & E-mail

Först och främst behöver du skapa en sms/mail mall. I Mallen skriver du den text/ information du vill förmedla till dina kunder.

Gå till Mer > Marketing > Mallar för mejl / SMS mallar

Klicka på Skapa ny och döp mallen till något unikt så du enkelt hittar den.

Skriv texten du vill skicka ut till dina kunder

OBS! SMS kan endast innehålla max 160 tecken.

Klicka på Spara när du är nöjd med ditt meddelande

Nästa steg är att skapa en målgrupp- till vilka du vill skicka din marknadsföring till.

Gå till Målgrupper >Skapa ny

Klicka på Skapa ny och döp målgruppen till något du lätt känner igen, detta kommer att underlätta när du skickar ut marknadsföringen i det sista steget.

Välj vilka kunder du vill skicka ut SMS/Mejl till. Du kan filtrera med hjälp av datum, tidigare bokningar, välja särskilda stamkunder, samtliga kunder i registret mm. Exempelvis: Samtliga kunder som har bokat en färgbehandling de senaste 6 månaderna.

Klicka på Spara när du är nöjd med din målgrupp.

Till höger kan du se hur många kunder som ingår i din valda målgrupp och som kommer att motta din marknadsföring. Endast de kunder som godkänt utskick av SMS och eller E-mail kommer att inkluderas i antalet mottagare.

För att skicka meddelandet, Gå till Skicka meddelande

Välj vilket typ av marknadsföring du vill skicka ut. Välj mellan: endast SMS, endast E-mejl, både SMS & E-mejl, SMS i första hand E-mejl i andra hand, eller E-mejl i första hand och SMS i andra hand.

När du väljer något av de två senare alternativen kommer meddelande att skickas ut ex. I första hand skickas via mejl till de kunder som har E-mailadress angiven i kundkortet. Till de som saknar E-mailadress kommer meddelandet att skickas som ett SMS.

Välj målgruppen du skapat

Längst ned kommer en prisbild att anges. Marknadsföring via E-mejl är kostnadsfritt.

Klicka Skicka meddelande när du säkerställt att du ställt in allt korrekt. Meddelandet kommer sedan att skickas ut till din skapade målgrupp.

Under Historik kan du se en lista över skickade marknadsföringsmeddelanden.

Skicka mejl från din egen domän

Välj Mer > Marketing > Inställningar

Bocka i rutan Använd egen domän för att skicka mejl och ange din domän i rutan Skicka markandsföringsmejl från domänen. Lägg in domänen utan www och http://

Exempelvis timma.se

Ange mejladressen som du vill att kundernas svar ska komma till i rutan Svara till mejladress.

Klicka på Spara förändringar och klicka på verifiera och fyll i den E-mailadress som tillhör domänet.

Du kommer att få ett verifikationsmejl i inkorgen till den mejl du angett. Därefter behöver du vidarebefordra detta mejl till kundsupport.

Du är nu redo att skicka marknadsföring via sms, och mejl från din egen domän! 🤩🚀