Timma Marknadsplats (Timma.se & Timma-app)
Vad är Timma-krediter och hur fungerar det?

Här kan du läsa mer om Timma-krediter och hur det fungerar.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Timma-krediter i ett nötskal🥜

Timma-kredit är ett saldo och en betalningsmetod som dina kunder kan använda för att betala tjänster som finns tillgängliga via Marknadsplatsen. En Timma-kredit är värd 1 SEK.

Värdet av Timma-krediterna reduceras vid betalningsmomentet, oavsett om betalning skett i förväg online eller i efterhand på salongen. Värdet för Timma-krediten återbetalas till salongen i SEK varje månad.

Genom Timma-krediter och kampanjkoder sprider vi ordet om Timma och samtidigt lockar vi fler kunder till din salong!

Hur samlar kunder Timma-krediter?

Krediterna kan samlas genom att lösa in kampanjkoder från våra marknadsföringskampanjer, genom att bjuda in vänner att boka genom Marknadsplatsen eller genom att köpa och lösa in ett Timma-presentkort.

Hur ställer jag in automatiska återbetalningar för Timma-krediter?

Först ska du bestämma om du vill att återbetalningarna betalas in till salongens bankkonto eller till ett individuellt bankkonto. Ett individuellt bankkonto kan exempelvis vara att föredra om du är en hyrstol med ett eget företag.

Kom ihåg att lägga in salongens organisationsnummer och kontonummer i IBAN-format under Företagsinformation för automatiska återbetalningar av Timma-krediter. Individuella användare kan ändra och addera information för utbetalningar via sidan Profil-sidan. Individuella användare kan endast ändra och lägga till information för sig själv. Administratörer kan ändra och lägga till information för samtliga användare. Följ vår steg-för-steg guide nedan.

Du har två val för återbetalning av Timma-krediter. Välj mellan att få återbetalningarna direkt till salongens bankkonto eller återbetalat till individuella bankkontonummer (ex. om du är hyrstol).

Alternativ 1. Återbetalning av Timma-krediter till salongens bankkonto

Börja med att spara salongens Org.nummer under företagsinformation

Välj Företag > Information > Företagsinformation > ORG-Nummer

Lägg sedan till salongens bankkontonummer i något av följande format:

IBAN

Bankgiro

Plusgiro

Banköverföring

Välj Företag > Information > Kassainställningar > Bankkonto

Kom ihåg att alltid spara dina ändringar genom att trycka på "Spara förändringar"

Sista steget

Välj Mer>Marknadsplats>Individuella Inställningar> Utbetalning av Timma-krediter.

Välj salongen och tryck på spara. Salongens ORG-nummer och kontonummer kommer att automatiskt att läggas in.

Alternativ 2. Timma-krediter återbetalas till individuell användare med ett eget ORG-nummer.

Lägg in ditt ORG-nummer och bankkontonummer i något av följande format:

IBAN

Bankgiro

Plusgiro

Banköverföring

Go to Mitt konto > Information> Användarinformation > ORG-nummer. > Bankkonto

Välj mottagare av utbetalningar för Timma-krediter

Välj Mer > Marknadsplats > Användare > Timma kredit utbetalning

Kom ihåg att alltid spara dina ändringar genom att trycka på "Spara förändringar"

Du kan enkelt hålla koll på summan av utnyttjade Timma-krediter under Marknadsplatsens statistiksida.

Välj Mer > Marknadsplats > Statistik för Marknadsplatsen

Utnyttjade Timma-krediter återbetalas till dig varje månad. Här kan du även se hur mycket krediter som redan har återbetalats till din salong.

✨✨Lycka till! ✨✨