Gå til hovedinnhold
Alle samlingerSiste oppdateringer og nyhetsbrev
Hvordan forhindre no-show kunder

En høyt etterlengtet innstilling er endelig nå tilgjengelig!

Camilla Fredrikke Thilesen avatar
Skrevet av Camilla Fredrikke Thilesen
Oppdatert over en uke siden
  • Slik setter du opp no-show beskyttelse

• Forhåndsbetaling for nye kunder

• Aktiver forhåndsbetaling for en spesifikk kunde

Timma har nylig lansert en ny funksjon som skal beskytte mot no-show kunder, samt andre funksjoner som vil bidra til å forhindre falske bestillinger eller situasjoner der en kunde ikke dukker opp til avtalt time.

Alle disse funksjonene krever at identifikasjonsprosessen for Timma Pay er fullført og forhåndsbetalinger er aktivert. Hvis du ikke har opprettet din Adyen konto eller fullført identifikasjonsprosessen kan du starte eller fullføre dette ved å klikke deg inn på Mer > Timma Pay > Start oppsett. Du kan lese mer om dette her.

Slik setter du opp no-show beskyttelse:

Når du har opprettet din Adyen konto må du deretter aktivere forhåndsbetalinger. Gå til Bedrift > Informasjon > Timma Pay.

Når det er gjort kan du huke av på innstillingen Forebygging av no-show. Hvis denne nå er aktivert og kundes siste booking er markert med No-show, vil de ved neste booking bli nødt til å forhåndsbetale for timen sin, både gjennom Markedsplassen og online booking.

Vi vil automatisk oppdatere din personvernerklæring for å informere kundene dine på en transparent måte om at de kan bli bedt om å gjøre en forhåndsbetaling. Du finner personvernerklæringen under Bedrift > Juridisk.

Forhåndsbetaling for nye kunder

Denne innstillingen vil gjøre det mulig å aktivere forhåndsbetalinger for nye kunder via Markedsplassen. Denne funksjonen er dog ikke tilgjengelig for online booking, kun forhåndbetaling for alle kunder.

Aktiver forhåndbetaling for en spesifikk kunde

Det tredje alternativet gir deg muligheten til å aktivere forhåndsbetalinger for spesifikke kunder (både via Markedsplassen og online booking) ved å markere det i kundekortet.

Gå til Kunder og søk frem den aktuelle kunden. Åpne kundekortet og trykk på Rediger knappen.

Lengst ned vil du da finne innstillingen Må forhåndsbetale.

Når denne er aktivert må kunden betale på forhånd dersom de booker via Markedsplassen eller online booking.

Vi vil automatisk oppdatere din personvernerklæring for å informere kundene dine på en transparent måte om at de kan bli bedt om å gjøre en forhåndsbetaling. Du finner personvernerklæringen under Bedrift > Juridisk.

Merk! Alle funksjonene krever at du har fullført Timma Pay prosessen og forhåndsbetalinger er aktivert.