Interne faktura

Denne artikkelen viser hvordan du benytter deg av interne fakturaer i Timma

Tine Kummel avatar
Skrevet av Tine Kummel
Oppdatert over en uke siden

Du kan finne Interne fakturaer under Mer - Interne fakturaer

Hva er en intern faktura?

En intern faktura er en faktura mellom salongen og en annen bruker, som også er et selskap. På siden Interne fakturaer kan du angi en månedlig tilbakevendende fakturering, eller opprette en engangsfaktura.

Merk! Dette betyr at du bare kan opprette en intern faktura hvis brukeren har et organisasjonsnummer, det vil si at det er et annet selskap enn salongen, men du kan ikke gjøre dette mellom to brukere.

Innstillinger

Innstillinger av interne fakturaer lar deg angi månedlige tilbakevendende kostnader, eller provisjoner.

Disse er:

Markedsplass provisjon

Markedsplass provisjon gjelder for bestillinger som er gjort igjennom Timma sin markedsplass, og som det trekkes provisjon av.

Tjenesteprovisjon

Tjenesteprovisjon regnes fra tjenester der brukeren er selger.

Produktsalg

Produktsalg kan enten regnes fra produktsalg der brukeren er selger, eller der brukeren er kasserer.

Merk! For alle innstillinger kan du bestemme om de skal beregnes ut fra listeprisen eller om eventuelle rabatter skal trekkes fra.

Annet

Annet kan gjelde en månedlig leie. Ved å redigere dette kan du velge om summen du angir ekskluderer merverdiavgift eller er inkludert moms.

Annet kan også gjelde Interne kjøp. Interne kjøp vil automatisk inkludere alle interne kjøp som er gjort av brukeren i tidsperioden for fakturaen.

Adresse

Under adresse kan du skrive adressen til mottakeren av fakturaen.

Fakturaer

Du oppretter fakturaene dine i delen Rapport i Interne fakturaer.
Når du oppretter en faktura, er standardtiden for den alltid satt fra den første dagen til den siste dagen i måneden. Du kan også selv angi tidsperioden ved å klikke på kalenderknappen og fylle inn ønskede datoer.

Normalt er fakturavisningen delt inn i Salong betaler til bruker og Bruker betaler til salong, dette vil også opprette to separate fakturaer.
Skulle du ønske å kombinere disse, velg Kombiner faktura.
Betalinger til brukeren vil da bli trukket fra, eller betaling til salongen vil bli trukket fra hvis den siste fakturaen er til salongen i stedet for brukeren.

Når du er ferdig med å legge til ekstra inntekter til brukeren eller salongen, kan du trykke på knappen Opprett faktura for å opprette fakturaen.
Inntekt til brukeren er noe salongen betaler til brukeren, og inntekt til salongen er brukeren som betaler salongen.

Du finner opprettede fakturaer under Interne fakturaer - Fakturaer.

Under fanen Fakturaer kan du se alle opprettede fakturaer. Ved å velge Vis -knappen for en faktura kan du:

Gjennom knappen Last ned rapport kan du laste ned, åpne eller sende dokumentet. De andre knappene kan brukes til å annullere fakturaen eller merke den som betalt.

Merk! Interne fakturaer vises ikke i rapportene dine under Rapporter, og må derfor behandles separat ved bokføring.