Lønninger

I denne artikkelen vil vi gå igjennom bruk av Lønninger i Timma Pro

Tine Kummel avatar
Skrevet av Tine Kummel
Oppdatert over en uke siden

Lønningsinnstillinger

Under Lønninger vil du kunne automatisere provisjon og lønns kalkuleringer for brukere i salongen.

Her vil det automatisk opprettes rapporter om hvor mye hver måned hovedbruker skal betale i lønn og/eller provisjon til en bestemt bruker basert på innstillingene. .

1. Gå til Mer -> Lønninger
Lønninger siden vil kun være synlig for Administrator brukere.

2. På lønningssiden kan du sette opp lønn og provisjon for hver bruker som ikke er under sitt eget organisasjons nummer.

Lønninger

Hvis en bruker har grunnlønn (time/måned) så kan du legge dette inn under Fastlønn.
Velg hvilke type lønn som skal legges til på hver bruker.
Du kan bruke redigeringsknappen for å endre summen for en spesifikk lønnstype, og endre mellom time eller månedslønn.

Obs! Lønningsinnstillingene inneholder ikke alle typer pauser og fravær, da summen for dette varierer hvordan blir regnet ut.
Du kan legge dem til manuelt ved å legge til inntekt, og du vil finne antall timer dette gjelder under Mer -> Arbeidstider

Kvelds- og helgetillegg

Dersom din salong har kvelds- og helgetillegg kan du aktivere dette under Bonus.
Du kan også sette prosent og start tid for disse bonusene ved å klikke på redigeringsknappen.

Du kan legge til tre ulike bonuser for hvert alternativ, som er satt til en spesifikk tid.
For å skru av en tid, trykk på klokken for å sette den som inaktiv.
(Se bilde)
For eksempel:
En kveldsbonus er satt opp (dette gjelder for ukedager) hvor det fra kl 18.00 og utover legges til 60 kr i Timen på lønna.

Fra kl 20.00 legges det til 100 kr i Timen på lønna.

Provisjoner

Provisjon kan settes opp i provisjons boksen.

Du kan velge om provisjon regnes ut fra selger eller kasserer.

Du kan endre dette ved å trykke på redigeringsknappen.
Du kan også velge om provisjonen regnes ut fra pris i prislisten eller prisen kunden faktisk betaler.

Når innstillingene er endret - trykk på Lagre

Lønningsrapport

Basert på innstillingene per bruker vil Timma automatisk kalkulere lønn og/eller provisjon for den valgte brukeren for en spesifikk måned.

Du kan gå fra måned ved å trykke på piltastene, og når du har valgt riktig måned kan du åpne, laste ned eller sende rapporten på epost.

Legg til inntekt knappen kan brukes for å legge til engangs eller faste inntekter eller fratrekk fra lønna.
Husk å velg "lagre inntekt kun for denne måned" dersom det er et engangs inntekt eller fratrekk.