Produkter og varelager

Denne artikkelen vil vi gå igjennom de ulike funksjonene under produkt siden

Tine Kummel avatar
Skrevet av Tine Kummel
Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen vil vi gå igjennom de ulike funksjonene under produkt siden

1. Lager

Legge til, fjerne og redigere produkter.

For å legge til et produkt, velg plus tegnet oppe til høyre.

For å fjerne et produkt, trykk på den røde knappen med en søppelbøtte, på samme linje som produktet.
OBS! Dette vil også fjerne varer fra lageret og kan endre din lagerverdi.

For å endre et produkt, trykk på redigeringsknappen på samme linje som produktet.

Obs! Når du oppretter et nytt produkt trenger du ikke å fylle inn all informasjonen. Det eneste feltene som må fylles ut er Produktnavn, men vi anbefaler at du legger til innpris og utsalgspris.

Product Information

Produktnavn Navnet på produktet. Dette vil vises på kvitteringen.

Produkt eier Er eieren av produktet. Dette er stort sett salongen. Dersom det er en annen eier på produktet enn salongen, velg brukeren fra listen.

Flere eiere av samme produkt Vi anbefaler ikke å ha flere eiere for samme produkt siden det kan skape forvirring i kassen, rapporter og ved at du ikke kan ha to produkter med samme strekkode.
Om du derimot ønsker flere eiere for samme produkt, kan du enkelt legge til et noe annet navn på produkt nummer to, slik at de er lett å skille for de ulike eierne.

Produkttype Er en liste over kategorier du kan velge for å hjelpe å filtrere ulike typer produkter på rapport siden.

Produkt serie Er hvis produktet er en del av en spesifikk serie, og du ønsker å legge til denne informasjonen.

Produsent Er leverandøren/produsenten av produktet.
Noen leverandører/produsenter ligger allerede inne. Finner du ikke leverandør/produsent du er på utkikk etter, kan du enkelt skrive inn navnet.

Pakkestørrelse Er størrelsen på et produkt.

Standard MVA Er hvilken MVA sats som gjelder for produktet.
Denne trenger du kun å endre hvis produktet ikke ligger under standard 25% MVA.

Pris Er utsalgspris for produktet inkludert MVA.

Innkjøpspris Er prisen du betaler for produktet eksludert MVA.
Denne prisen blir brukt for lagerverdi.

Strekkode Er hvor du kan scanne en strekkode på produktet dersom du benytter en strekkode scanner.

Re-bestillingspunkt Kan brukes dersom du ønsker å få beskjed når du trenger å bestille flere produkter. Dersom produktet når antallet som er satt som re-bestillingspunkt eller faller under det vil det vises i re-bestillingspunkt vinduet.
For eksempel: Dersom du har 5 eller mindre av produktet Timma balsam så produktet vises men dersom det er 6 produkter vil de ikke dukke opp.

Lager endringer

Du har flere måter å endre ditt lager.
Disse er:

Legg til for å legge til flere produkter til lageret. Når du legger til produkter, husk å velg riktig eier dersom det er flere produkteiere i salongen.

Internkjøp tillater de som leier stol å kjøpe produkter fra salongen. Disse kjøpene kan automatisk legges til på en faktura for de som leier stol under Interne fakturaer
OBS! Dette fungerer kun mellom salongen og de som leier stol.

Internbruk tillater deg å markere produkter du tar ut til bruk i salongen

Tapt brukes til å fjerne produkter fra ditt lager. Dette kan brukes ved ødelagte produkter, eller om du ønsker å redigere antallet.

Andre funksjoner

1. Vis strekkode viser strekkode for produktene i listen

2. Vis eier viser eier av produktene i listen

3. Vis bare produkter med lagerstatus gjemmer produkter med 0 i lager

4. Lager påfyll viser produkter som har nådd re-bestillings punkt

5. Historikk for interne kjøp viser interne kjøp og tillater deg å kansellere interne kjøp

6. Last ned eller send PDF tillater deg å åpne, laste ned eller sende din produktliste på epost

7. Skriv ut tillater deg å skrive ut din produktliste

8. CSV tillater deg å laste ned din produktliste i CSV format

9. Last opp produktliste tillater deg å laste opp en produktliste.
OBS! listen må være i CSV eller XLS format.
Det vil ta noe tid før listen er lastet opp under produktsiden.

2. Produkt rapport

Under rapporter vil du kunne filtrere og stille inn på ulike måter for å generere ulike produkt rapporter.
Du kan velge mellom tre ulike rapporter. Sammendrag, separat parti og transaksjoner.

Sammendrag

En sammendrags rapport viser totalt antall for alle produkter i ditt lager.
OBS! Dersom dere har flere eiere av produkter må du velge eier under Eier.

Separat parti

Separate partier viser alle vareparti som er lagt inn.

Transaksjoner

Transaksjons rapport kan brukes til å se ulike valg i forhold til produkter.
(Se under)

Filter

Filter kan bruker for å spesifisere hvilke produkter du ønsker å se. For eksempel produkter fra en spesifikk leverandør/produsent eller produkter eid av en spesifikk bruker i salongen.

Filter inkluderer leverandør/produsent, eier, bruker, produktserie og produkttype.

3. Lagerverdi

Lagerverdi viser verdien av produktene på ditt lager.

Lagerverdi regnes ut fra innkjøpspris og er uten MVA.

Lagerverdien (Se bilde) viser lagerverdien i sanntid for alle organisasjons nummer.
Dersom du ønsker lagerverdien for en spesifikk eier kan du se det under Rapport siden, ved å filtrere etter Eier.

OBS! If Hvis et produktparti har blitt lagt til med innkjøpspris på 0 kr, og du senere endrer innkjøpsprisen på produktet - så vil ikke innkjøpsprisen endres for produktparti som allerede er lagt til.
Du må fjerne produktpartiet og legge det til på nytt med riktig innkjøpspris.