Siste oppdateringer og nyhetsbrev
Analytics Integrasjon i Timma Pro
Camilla Fredrikke Thilesen avatar
Skrevet av Camilla Fredrikke Thilesen
Oppdatert over en uke siden

Timma tilbyr en måte du kan sette opp egen tracking slik at du kan følge med på hvordan din online booking gjør det og konvertering.

Innhold

Våre integrasjoner

Timma støtter følgende analytics trackers:

• Facebook Pixel

• Google

• Google Analytics 4 (anbefalt)

• Universal Analytics (Lifetime ends in July 2023)

• Google Tag Manager

Oppsett av analytics trackers i Timma Pro

Du kan sette opp en GA4 tracking kode og FB pixel kode i Timma Pro. Disse kan settes opp på Bedrift siden og under online booking innstillinger.

Timma tilbyr i tillegg en integrasjon med Google Universal Analytics (gammel Google Analytics) og Google Tag Manager. Disse tracking kodene kan ikke legges inn i Timma Pro men vil bli lagt inn av Timma Support. Grunnen til dette er at Universal Analytics levetiden opphører i Juli 2023 og vi ønsker ikke at man skal sette opp en ny tracking for dette. Google Tag Manager oppsettet krever kompetanse for at trackingen skal gi brukbare målinger og annonse overvåking og vi anbefaler derfor at man ikke setter opp dette på egen hånd,

Google Analytics 4

GA4 er standard Google Analytics installasjon og har erstattet en eldre versjon, Universal Analytics (UA). Google Analytics tracker aktivitet på hjemmesider, for eksempel hvor mange besøkende, hvor lenge en er på hjemmesiden, frafalls rate (bounce rate), informasjon om kilden til trafikken. Det kan integreres med Google Ads, hvor brukere kan opprette og følge med på online kampanjer ved å følge kvaliteten på destinasjons siden og konverteringen (mål).

Slik finner du din Analytics tracking id

Finn din Google Analytics tracking id ved å følge denne guiden av Google.

https://support.google.com/analytics/answer/9539598?hl=en

Sett inn denne ID-en i Timma Pro som tidligere nevnt i forrige kapittel. Nå burde din analyse tracking være satt opp og du burde se noe trafikk på dashbordet ditt i Google Analytics.

Støttende hendelser

Alle Google Analytics integreringer, inkludert den gjennom Timma, vil sende følgende hendelser automatisk:

På toppen av dette, har Timma integrert anbefalte hendelser som er relevante i online booking sammenheng.

Fra denne spesifikasjonen:

https://support.google.com/analytics/answer/9267735?hl=en

Timma støtter følgende hendelser:

• add_payment_info

• Bruker har satt opp betalingsmetode og trykker betal

• Dette er bare tilgjengelig for salonger som bruker online betaling.

• add_to_cart

• Bruker velger en tjeneste og/ eller tilleggstjenester

• begin_checkout

• Bruker har valgt en tid og går videre til å bekrefte

• purchase

• Bruker har laget en reservasjon

• Dette vil trackes som konvertering (relevant for annonse sporing)

• remove_from_cart

• Bruker tar bort en tjeneste og/ eller en tilleggstjeneste

• view_cart

• Bruker trykker på handlekurven for å se nåværende innhold

• view_item_list

• Bruker velger en kategori

Felt verdier

I hendelsene er det gitt tilleggs data for hver felt. Denne dataen inneholder verdien av hendelsen (hvis den har noen) med valuta, og en liste over elementer knyttet til denne hendelsen.

Verdi feltet vil alltid inneholde den fulle verdien av en booking hvis den sendes. F.eks i kjøps hendelser, vil verdi feltet inneholde den fulle prisen av en booking eller kombo booking. Verdi feltet vil inneholde gjeldende valuta.

Element feltet sendes med alle støttede anbefalte hendelser. Den vil inneholde en liste med følgende spesifikasjoner.

• item_id

• For tjenester vil dette være ID-en til tjenesten som et tall. For tilleggstjenester vil dette være navnet på tjenesten i små bokstaver.

• item_name

• Dette vil være navnet for tjenester og tilleggstjenester.

• item_list_id

• Id til kategorien de tilhører

• item_list_name

• Navnet på kategorien de tilhører

• price

• Inneholder prisen for tilgjengelige tjenester, hvis ikke vises det i 0

• quantity

• Dette feltet vil alltid vise 1, men er inkludert slik at analyse verktøyene i Google Analytics fungerer riktig.

Merk at feltet "items" alltid vil inneholde tjenester basert på konteksten til hendelsen. Så for eksempel for kjøp vil det inkludere hele settet med valgte tjenester og tilleggstjenester, og for fjerning fra handlekurven vil det inkludere den fjernede tjenesten eller tilleggstjenesten.

Facebook/Meta Pixel

Meta pixel gir lignende funksjoner som Google analytics. Den følger også konverteringer av dine ads på Facebook platform.

Finne Pixel id

Følg disse instruksene til hvordan du henter ut din pixel kode.

https://www.facebook.com/business/help/171689010314963

Ut av pixel koden behøver du å ta ut Pixel ID. Koden burde se slik ut, som vist under. Fra nest siste rad kan du finne Pixel ID i hermetegn. Kopier og lim den inn i Timma Pro i feltet nevnt i forrige kapittel. Merk: ikke kopier selve hermetegnet, bare koden med tallene.

<script> !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
fbq('init', 'Copy this value');
fbq('track', 'PageView'); </script>

Trykk på lagre og du burde begynne å se trafikk på ditt Facebook Pixel dashbord.

Støttende hendelser

Ut av standard hendelsene https://www.facebook.com/business/help/402791146561655?id=1205376682832142 Støtter Timma følgende:

• AddPaymentInfo

• Brukeren har satt opp betalingsmetoden og klikker på "betale".

• Dette er bare tilgjengelig for salonger med online betaling

• AddToCart

• Brukeren velger en tjeneste eller tilleggstjeneste

• InitiateCheckout

• Brukeren har valgt en tid og går videre til bekreftelse.

• Purchase

• Brukeren har gjort en reservasjon. Denne hendelsen har "value" og "currency"-feltene fylt ut med full pris for reservasjonen og tilhørende valuta.

• Dette spores som en konvertering (relevant for annonse-sporing).

• ViewContent

• Brukeren velger en kategori.

Info om Cookie Consent policy

I henhold til GDPR-loven må hver side som har informasjonskapselsporing be om informasjonskapselgodkjenning. Timma Online Booking vil automatisk be om denne godkjenningen fra brukerne dine hvis (og bare hvis) du har noen av sporingene satt opp.