Kotisivut

Tässä artikkelissa opit luomaan kotisivut liikkeellesi Timman kautta sekä muokkaamaan kotisivujen teemaa, tekstejä ja kuvia.

Jessica avatar
Tekijä: Jessica
Päivitetty yli viikko sitten

Toimenpiteet kotisivuja varten

Kotisivuille tarvitaan aina domain. Domain eli verkkotunnus on kotisivujen osoite netissä. Domain on esimerkiksi timma.fi, timma.se ja timma.no. Nämä kaikki ovat erillisiä domaineja.

Voit tarkistaa itse onko domain vapaana kirjoittamalla osoitekenttään toivomasi kotisivun nimen. Jos sivua ei löydy, tarkoittaa se yleensä sitä, että domain on vapaana.

Domainin tilaaminen onnistuu myös Timman kautta! 💜

Domain laskutetaan aina koko vuodeksi kerrallaan. Jos haluat tilata domainin ja kotisivut Timman kautta, niin asiakaspalvelumme auttaa siinä mielellään.

Kotisivujen luonti ja asetukset

Kun olet tilannut Timman kautta kotisivut ja mahdollisen domainin, niin on aika laittaa asetukset kuntoon.

Pääset muokkaamaan kotisivujen teemaa, tekstejä ja kuvia

menemällä kohtaan Lisää > Kotisivut.

Teema

Mene kohtaan Lisää > Kotisivut > Teema.

Teema määrittää kotisivujen asetukset ja ulkonäön. Eri teemat vaikuttavat kotisivujen ominaisuuksiin ja toimintoihin.

Kotisivuja voi esikatsella teeman alapuolella olevasta painikkeesta Kotisivun esikatselu tästä.

Teema-vaihtoehtoja on kolme: Smarty, Simple ja Focus.

Teema määrittelee kotisivujen ulkonäön ja eri teemoissa kuvat ja tekstit ovat hieman eri paikoissa.

Avainsanat

Voit lisätä avainsanoihin 5-10 hakusanaa, joilla haluaisit kotisivun löytyvän Googlesta ja muista hakupalvelimista.

Sivun otsikko

Sivun otsikko on se mitä näytetään ensimmäisenä Google-haussa muiden tietojen yläpuolella.

Sivuston kuvaus

Voit asettaa sivustolle informatiivisen kuvauksen (max 170 merkkiä), joka näkyy Googlessa otsikon alapuolella.

Sivuston fontti

Kotisivuilla näytettävä fontti. 14 fonttivaihtoehtoa.

Navigointipalkin väri

Navigointipalkki seuraa sinua, kun selaat sivua ja klikkaat eri painikkeita. Tämä asetus määrittää palkkien ja painikkeiden värin, kun viet siihen hiiren.

Sivuston pääväri

Muuttaa sivuston pääväriä teemoissa Focus ja Simple.

Fontti ja värit

Fontin väri muuttuu teemoissa Focus ja Simple.

Koodi

Vapaavalintainen koodi voidaan lisätä, jos halutaan lisätä javascript-koodia esimerkiksi Google Analyticsin tyyppisen ratkaisun.

Kuvat

Mene kohtaan Lisää > Kotisivut > Kuvat.

Voit valita kaksi kuvaa, jotka vaihtuvat automaattisesti kotisivujesi yläosassa. Kuvat-välilehdellä on valmiita kuvapankki-kuvia, joita saa vapaasti käyttää.

Voit myös ladata omia kuvia kohdassa Toimipiste > Tiedot > Kuvat.

Lisäämäsi kuvat tulevat näkyviin myös Kotisivut > Kuvat -välilehdelle.

Tekstit

Mene kohtaan Lisää > Kotisivut > Tekstit.

Tänne kirjoitetaan kaikki teksti, mitä haluat kotisivuillasi näkyvän.

Smarty-teemassa on enemmän tekstikenttiä kuin Focus- ja Simple -teemoissa.

Tästä näet kuvina missä kohtaa mikäkin teksti näkyy Smarty-teemalla:

Hienoa! Kaikki on valmista kotisivujen julkaisemista varten. 👌💜