Vad ska man tänka på innan man ska gå på semester

Vi går igenom vad du bör tänka på innan du åker på semester och ger dig några användbara tips för att informera dina kunder

S
Skrivet av Saga Ögren
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ska du iväg på semester? Hur härligt! I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de saker du kan behöva kontrollera innan du åker iväg, så att du kan vara säker på att du kan spendera din tid med att koppla av! 😎 🌴

Innehåll:

Uppdatera din kalender

Det första du bör göra när du har planerat dina semesterdagar är att lägga till semestern i din kalender. Du kan manuellt lägga till detta i kalendern.

1. Gå till Kalender.

2. Välj en vy över dagar du kommer att vara borta.

3. Lägg till en semesterbokning från kategorin Egen tid/semester

4. Om du åker bort i flera dagar kan du skapa en serie semesterbokningar.

5. Spara.

Din kalender kommer att blockeras från att ta emot bokningar de dagar du har lagt till semesterbokningen.

Kontrollera löneinställningarna

Om du använder lönerapport sidan för att skapa löner för dina anställda, se till att kontrollera att alla semesterlöner är korrekta.

Här är en artikel som beskriver lönesidan i Timma Pro💸

Kommunicera med dina kunder

SMS & E-post utskick

Genom att kommunicera när du ska vara borta och när dina kunder kan se dig kan du se till att du har bokningar ända fram till semestern och ivriga kunder som väntar på dig när du kommer tillbaka. 💫

På Timmas Marketing sida, du kan enkelt skapa nyhetsbrev för att kommunicera när du kommer att vara borta och när du kommer tillbaka. Du kan skapa både e-post och SMS-utskick till alla dina kunder eller bara en till en specifik målgrupp.

Här är några tips på vilka typer av utskick du kan använda Timmas marknadsföringsverktyg för.

• Påminn dina kunder om att säkra sin bokning innan semestern

• Kommunicera när du kommer att vara borta och när du kommer tillbaka

• Påminn dina kunder att följa dig på sociala medier för att få dina senaste uppdateringar

Här hittar du vår guide om hur du använder Timmas marknadsföringsverktyg🌟

Individuella SMS

Visste du att du kan skicka individuella SMS till dina kunder direkt från deras kundkort? Detta är ett utmärkt verktyg för att kommunicera information som du bara vill skicka till en specifik kund.💜

Uppdatera beskrivningen på din onlinebokning

När dina kunder försöker att boka en tid kan det vara till hjälp för dem att kunna se när du är borta direkt på din onlinebokning

1. Gå till Mitt konto

2. Lägg till din text i Titel fältet

3. Spara förändringar

Kassan

Kom ihåg att stänga din kassa innan du åker på semester.

När du kommer tillbaka

Om din betalterminal har stått oanvänd under din semester kan du behöva starta om den, såhär går du tillväga:

1. Tryck ner den gula knappen samt punkt-knappen samtidigt i några sekunder

2. Skärmen bör släckas ner och då släpper du knapparna

3. Nu bör du kunna se att terminalen startar om sig

4. Vänta tills terminalen är igång igen!

5. Skulle du fortsatt inte kunna ta en betalning, testa gärna med att genomföra ett dagsavslut under Mer -> Betalterminal -> Dagsavslut i betalterminalen

Checklista inför semestern

Ämne

Handling

Kassa

• Stänga kassan

Kommunicera med dina kunder

• Email/SMS utskick

• Uppdatera din beskrivning i onlinebokningen

Kalender

• Lägg till "semester" i din kalender och ta bort dina arbetstider från dessa dagar

Löner

• Kontrollera löneinställningarna för dina anställda