Marknadsföring
Skapa en hemsida med hemsidebyggaren

Denna artikel förklarar vad som krävs för att skapa en hemsida samt de olika komponenterna av hemsidebyggaren i Timma Pro.

Michelle Liljefors avatar
Skrivet av Michelle Liljefors
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nedan går artikeln igenom hur du kan använda Hemsidebyggaren i Timma, samt vilka delar som du kan ändra i en hemsida via Timma. Sedan följer en sektion som förklarar de krav man måste uppfylla för att skapa en hemsida liksom de olika komponenterna av hemsidebyggaren i Timma Pro.

Vad krävs för att skapa en hemsida?

För att skapa en hemsida behöver du först av allt en domän. Exempelvis Timma.se, timma.fi, timma.no, dessa tre är alla separata domäner.

Du kan se om en domän är tillgänglig genom att skriva in det i din webbläsare, om en hemsida inte öppnas är den med största sannolikhet tillgänglig. Timma kan därefter köpa domänen åt dig. Notera att varje domän har en årlig kostnad. Fråga Kundsupporten för att se vad kostnaden i ditt land är.

Tema

Tema-fliken innehåller generella inställningar för din hemsida. Dessa inställningar påverkar utseendet av din hemsida.

För att förhandsvisa din hemsida, klicka på “Förhandsvisa webbsidan här”.

Välj ett tema

Temat avgör det övergripande utseendet av hemsidan. Du kan välja mellan Smarty, Simple, and Focus. Notera att vi uppdaterar regelbundet Smarty, så vi rekommenderar dig att välja denna.

Nyckelord

Nyckelord är det Google och andra sökmotorer använder för att hitta din hemsida. Använd rutan för nyckelord för att lägga in 5-10 ord som är mest relevanta för din verksamhet.

Hemsidans titel

Hemsidans titel är det som syns först när en googlesökning görs och syns ovanför all annan information på din hemsida.

Hemsidans beskrivning

Hemsidans beskrivning är där du kan skriva en kort beskrivning av sin verksamhet (max 170 tecken). Detta kommer att synas under hemsidans titel i en googlesökning enligt bilden nedan.

Hemsidans font

Webpage font avgör vilken font som används på din hemsida.

Navigeringsfältets färg

Navigeringsfältet är menyn som följer dig när du scrollar på hemsidan och gör det möjligt att hoppa mellan olika sektioner på hemsidan. Denna inställning avgör färgen på fältet.

Hemsidans huvudfärg

Huvudfärgen påverkar den övergripande färgen på din hemsida (gäller ej om du använder Smarty).

Font, färger och bakgrundsbilder

Fontfärg påverkar färgen på din font liksom bakgrundsfärgen för din hemsida (gäller ej om du använder Smarty).

Ytterligare kod

Ytterligare kod kan användas för att lägga till individuell javascriptkod till din hemsida, exempelvis kan du lägga till en egen Google analyticskod. Ett eklare alternativ är att kontakta kundsupport, så hjälper vi dig med en färdig Google analytics till din hemsida.

Bilder

Under fliken Bilder kan du välja en bild (två bilder som roterar om du använder Smarty) till din startsida. Du kan välja mellan en mängd standardiserade bilder vi lagt in, men du kan även ladda upp egna personliga bilder under Företag > Information > Bilder.

Texter

Texter fliken är där du lägger in den text som du vill ska synas på hemsidan. Se bilden nedan för att se var texten du anger hamnar på hemsidan.

1. titel 1

2. Titel text 1

3. Titel 2

4. Titel text 2

5. Titel introduktion

6. Intro text

7. Lägg till titel

8. Lägg till text

9. Företags introduktion

10. Personalens titel

11. Företagsbeskrivning

12. Boknings text

13. Presentkortstext

14. Galleri text

15. Text om staff beskrivning

16. Ytterligare prisinformation

17. Social media-text

18. Kontakttext

💫 Nu är du redo att bygga den snyggaste hemsidan i stan! 🌟